Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

zwiększenie obrotów na biegu jałowym

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• zwiększenie obrotów na biegu jałowym

Witajcie, mam taki problem - dość często przy dojeżdżaniu do świateł włączając jałowy obroty same wzrastają i bardzo wolno wracają do normalnej pracy, czyściłem już siliniczek krokowy ale nie pomogło civic v 1995r 1343cm3
    z góry dziękuję za pomoc

moze trzeba przeczyscic tez gaznik i wyregulowac obroty na nim wlasnie

Comment

witam,
      kupiłem ostatnio w motoryzacyjnym taki środek do czyszczenia gaźników, i wlałem butelkę do baku też nic się nie zmieniło, boję się trochę zabierać za czyszczenie gaźnika ręcznie bo jeszcze coś zepsuję.

Comment

Zamieszczone przez robert_lubin Zobacz posta
        witam,
        kupiłem ostatnio w motoryzacyjnym taki środek do czyszczenia gaźników, i wlałem butelkę do baku też nic się nie zmieniło, boję się trochę zabierać za czyszczenie gaźnika ręcznie bo jeszcze coś zepsuję.
        Rozmawiałem ze znajomym gaźnikowcem i odradzał specyfiki, które wlewa się do baku w celu czyszczenia układu paliwowego. Dlaczego? A no dlatego, ze one rzeczywiście mogą te wszystkie brudy z baku wyczyścić... ale gdzie to wszystko wędruje? Do gaźnika więc niezbyt fajnie. Stwierdził że już lepiej jeździć na tym co się ma.
        Jak coś a propo dyszy wolnych obrotów to pisane było w tym temacie -> https://www.civicforum.pl/showthread...196#post116196
        Ale jeśli mówisz ze krokowy już czyściłeś to na Twoim miejscu podjechałbym do gaźnikowca. Będziesz miał pewność ze jest dobrze zrobione.

Comment

a dzieje się to na zimnym czy na ciepłym silniku?

Comment

głównie na ciepłym, ale na zimnym też się zdarza

Comment

Working...
            X