Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

D13B2 Civic HB dysza wolnych obrotów

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• D13B2 Civic HB dysza wolnych obrotów

Witam mam problem z dyszą wolnych obrotów, czy możecie mi powiedzieć gdzie się ona znajduje.
    Gdy zapalam auto to na ssaniu chodzi ok potem jak zejdzie z ssania to na po wciśnięciu sprzęgła gdy obroty schodzą auto gaśnie

Samochód: Honda Civic 1.3 D13B2 HB

Śrubka od dyszy wolnych obrotów znajduje się z tyłu gaźnika, ona jest z taką sprężynką. Jest to dysza wolnych obrotów i reguluje się nią ilośc powietrza przy wolnych obrotach. Możesz z tym próbować jednak jeśli nie czujesz się na siłach to lepiej podjechać do gaźnikowca.

Comment

Dokładnie, jak nie umiesz to się za to nie bierz... Ja u mechanika za wymiane dyszy dałem kilkadziesiąt zł... a sam bym to pewnie spaprał i koszta by wzrosły
      Życie jest za krótkie, żeby jeździć dieslem...

Comment

zaś nie slijcie chłopa do gaźnikowca wolne obroty to chyba nie aż tak skomplikowany manewr żeby mechanik ustawiał

1. bierzesz lokalizujesz pod puszka gaźnika bardziej z lewej strony śrubkę plastikową
        2. kręcisz nią zgodnie z ruchem wskazówek zegara dopóty
        3.dopóki na obrotomierzu bedzie 800-850obr.jeśli masz klime ma być chyba 900obr
        4.jeśli niemasz obrotomierza to delikatnie podkręcająć silnik nie wył a po paru mocnych kopnięciach w hamulec silnik nie gasnął

miłej regulacji

Comment

dzięki za odpowiedzi ale chodziło mi tylko o to gdzie jest ta dysza bo sie raczej zapchała i muszę ją przeczyścić :P
          A co do naprawy to jak narazie spokojnie daje sobie sam rade XD
          Dzięki za odpowiedzi

Comment

Working...
          X