Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Kontrolka check

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Kontrolka check

Witam od tygodnia po przejechaniu ok 1km zapala się kontrolka, dodam że zaczeło się to od momentu zatankowania na stacji która ma nie zbyt dobrą opinie.
    Po samodiagnostyce kod 1 i z tego co doczytałem to sonda. Jest odczuwalne większe spalanie i muli silnik przy zmianie biegów. Dodam że szwagierka miała to samo na tej stacji i gdy zmieniła paliwo to ma bez problemu,mnie to nie pomogło:/
    Silnik mam 1.5 b15b2, ktoś coś doradzi czy wymiana sondy?

nie szalej, za mało rozcieńczyłeś to świństwo . Wymiana sondy dobrej na dobrą niczego nie zmieni. Sondy nie oszukasz, ona czuje że jeszcze to gówno w układzie się znajduje . Wytrzymaj i wyjeździj to badziewie do głębokiej rezerwy, potem uszlachetniacz a'la STP i paliwo z dobrej markowej staci ale nie przypadkiem 98! tylko normlane dobre PB95. Pamiętaj chcesz tanio...będzie drogo ! generalnie im taniej - tym drożej!
    Kierownik Działu Diesla

Comment

No to już dużo nie zostało tego badziewia bo spalanie teraz w granicach 12 a było ok 7-7.5. Słyszałem że niektórzy dodają denaturatu i niby pomaga ale wole nie próbować

Comment

nic nie dodawaj wystarczająca tam jest barbapapa, wyjeździj to możliwie do dna, do głębokiej rezerwy, tak by jak najmniejszy % tego gówna zmieszał się z tym co zalejesz. Nie warto tankować na przygodnych stacjach, niby masz auto stare ale jare, to tym bardziej nalezy mu się dobre papu. Dziadkowi swojemu też byś dał do jedzenia zgniotą kiełbasę z przeceny bo tania ?
        Kierownik Działu Diesla

Comment

No i problem dalej występuje, zmieniłem dzisiaj sonde na używke z aledrogo i zobaczymy co bedzie, komputer zresetowany teraz tylko dostroic i zobaczymy. Dodaje fotki podglądu po lewej stara po nowej używka i zdjecie kabelka do tego, wygląda chodzby ktoś tam już grzebał :/ P_20160616_114712.jpgP_20160616_114749.jpg

Comment

Jeszcze jeden mankament w hondzie, jak sie nie myle podciśnienie map sensora, uszkodzony wężyk po docisnieciu wchodzi na lepsze obroty, czy odtego może wywalać sonda? P_20160616_144445.jpg

Comment

Working...
            X