Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Komputer wywala bledy 3,6,10 po wyjeciu bezpiecznika back up wraca wszystko do normy

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Komputer wywala bledy 3,6,10 po wyjeciu bezpiecznika back up wraca wszystko do normy

Witam wszystkich. Drodzy hondziarze jestem nowy w temacie hondy wiec zwracam sie do was o pomoc. Mianowicie mam taki problem honda mi strasznie przerywa gaśnie na wolnych obrotach do tego komputer wywala mi trzy bledy (3,6,10). Po wyjściu bezpiecznika back up wszystko wraca do normyjesli chodzi o prace silnika natomiast błędy w dalszym ciagu sa, pojeżdżę troche i historia sie powtarza znów przerywa i sie ****. Jesli ktos co wie w tym temacie to prosze o odpowiedz.

Nie przeklinamy na forum w treściach wątków. Regulamin pkt 2 pominięty przy rejestracji. Pierwszy post nie w tym miejscu.
    Last edited by rambo7; 22-05-2016, 10:33.

Nie mam schematu do 1.3. ale o ile pamiętam to czujnik temperatury płynu i czujnik temperatury powieytrza mają wspólny przewód zasilający (chyba zielono biały)
    Tego bym się czepił na początek.Sprawdź czy nigdzie nie jest przetarty,jeśli trzeba to rozwiń wiązkę i oglądaj każdy centymetr po kolei ,aż po sam komputer.

Comment

Zamieszczone przez m26 Zobacz posta
      Nie mam schematu do 1.3. ale o ile pamiętam to czujnik temperatury płynu i czujnik temperatury powieytrza mają wspólny przewód zasilający (chyba zielono biały)
      Tego bym się czepił na początek.Sprawdź czy nigdzie nie jest przetarty,jeśli trzeba to rozwiń wiązkę i oglądaj każdy centymetr po kolei ,aż po sam komputer.
      No jeden z tych bledow to tez map sensor. Sprawdzilem przewody wyczyscilem styki i dalej to samo. Tak sie tez zastanawiam co mialy by do tego przewody skoro jak wypne bezpiecznik na jakis czas to wraca do normy...nie mam pojecia gdzie i czego szukac.

Comment

Zamieszczone przez bart_TJ Zobacz posta
        Tak sie tez zastanawiam co mialy by do tego przewody skoro jak wypne bezpiecznik na jakis czas to wraca do normy
        A to że w 90% przypadków winę ponoszą druty,a że te czujniki mają wspólny przewód to jego właśnie typuję.
        Wystarczy chwilowe zwarcie takiego przewodu z masą a komp to zapamiętuje i przestaje pobierać wartości przez uszkodzony obwód,sygnalizując to lampką.Jak wyjmiesz bezpiecznik to wywalasz mu z pamięci zapis o usterce,a ten stan się utrzymuje do czasu kolejnego wystąpienia.
        Przewody przecierają się tam gdzie są luźne i czegoś dotykają,w d seriach np. o kolektor.

Comment

Working...
        X