Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

blad czujnika

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• blad czujnika

Witam
    Komp pokazuje mi blad nr 6 - blad czujnika temperatury cieczy chlodzacej.
    Wskazowka działa prawidlowo, nie mam zadnych objawow. Ale wkurza mnie ta lampka.
    Bylem u dobrego elektryka i powiedzial mi ze skoro nie ma objawow to zdjac kleme na noc i bedzie ok.
    Tak zrobilem, pojezdzilem 2 dni i znowu wyskakuje blad.
    Zmierzylem sobie temp silnika miernikiem z sonda i po 30 km przejechanych pokazalo mi zaledwie 44* (mierzylem przez dotkniecie pokrywy zaworow , tak sie mierzy ?)

Z tego co wyczytalem to musialbym wymienic: czujnik temp albo termostat. Od czego zaczac? Nie chce tracic kasy na marne.

I jeszcze zauwazylem taka rzecz: gdy odpalam silnik slysze po otwarciu maski jak wsysywane jest powietrze przez stozek (wczesniej tak nie bylo raczej)

jest oddzielny czujnik na zegary a oddzielny do komputera ,co do mierzenia temperatury to robiłeś to źle, co do stożka to jest to normalne

Comment

nom wiem, zegary dzialaja w porzadku, wymienie ten czujnik i zobacze

a jak zmierzyc temp silnika miernikiem ?

Comment

zmierz sobie temperatury wężów

Comment

Witam
          Chcialem sobie kupic ten czujnik ale w moim miescie nie moge nigdzie kupic :/
          Zauwazylem tez dwie niepojace rzeczy:
          - plyn chlodniczy grubo pod kreska MIN
          wystarczy kupic jakis plyn (jezeli tak to jaki?) i dolac ? czy spuscic i wlac nowy?

- gumka na stozku laczaca sie z rura po prostu sie lekko stopiła takze ze jak dokrece to sie zeslizguje :|
          troche nie rozumiem tego faktu, bo przeciez tam zasysane jest zimne powietrze :|

z gory dzieki za pomoc

Comment

jak nie wiesz co tam masz to mozesz zalac cały nowy albo dolać płynu o podobnym kolorze i zmienić dopiero przed zimą na pewniejszy,jak masz stożek pod maską nie odgrodzony to jest tam bardzo gorąco

Comment

Zamieszczone przez jasiek09 Zobacz posta
              jest oddzielny czujnik na zegary a oddzielny do komputera ,co do mierzenia temperatury to robiłeś to źle, co do stożka to jest to normalne
              a mozecie powiedziec gdzie są te czujniki pod maską wiem ze jakies dwa są pod aparatem i jeden jest koło termostatu tylo ktory est ktory???
              http://dobryzarobek.pl/index.php?id=...81ec8173b27b7c

Comment

koło termostatu jest termowłącznik odpowiedzialny za włączenie wentylatora, pod aparatem zapłonowym są dwa czuniki : jednopinowy który idzie na zegary,dwupinowy ktory idzie do komputera

Comment

Working...
                X