Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Civic V 1,3 16V opony 205/55/15

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Civic V 1,3 16V opony 205/55/15

Witam , mam szybkie pytanie
    Mam okazje tanio kupić opony 205/55/15, przedtem jeździłem( 2 trzeba już wymienić ) na 195/50/15. Tak to bym założył 205 na tył a 195 na przód . Tylko nie wiem jak z spalaniem i czy ten silnik przy tych oponkach da rade
    Oczywiście mowa o oponach letnich
    Pozdrawiam i czekam na szybką odpowiedz
    Mowa oczywiście o hb
    Last edited by juszek; 11-02-2010, 02:58.

Jak dla mnie nie ma sensu. Osobiście jeżdżę na 195/50/15 i myślę, że to jest max. Co prawda lepiej będzie się trzymać drogi ale zanim się rozpędzisz to trochę zajmie, spalanie też większe tak jak pisałem jak dla mnie głupota.

Comment

Dokładnie tak jak pisze xpecia. Ja również na tym silniku jeżdżę latem na 15' 195/50 to myślę ze to jest maks jaki można założyć, chociażby ze względu właśnie na to ze auto będzie przymulone jak założysz większy rozmiar (bo większą siłę toczenia trzeba będzie uzyskać żeby auto ruszyło), a po drugie spalanie Ci też wzrośnie. Ja widzę co się dzieie jak przesiadam się z letniaków na zimówki 13 165/70 i to jest najlepsza modyfikacja auta dla uzyskania lepszych osiagów/prędkości Takze moim zdaniem bez sensu zakładać 205/55.

Comment

Dzięki za szybką odp
        Tez miałem w tej sprawie wątpliwości dlatego założyłem ten temat.
        To pozostaje mi poszukać w przyzwoitej cenie 195 .

Comment

Ja jeżdżę od 3 lat na Barumach, może trochę niższa półka w branży opon, ale nie narzekam, bo na taki silnik nie potrzebuje nie wiadomo jakiej opony. Przyczepność dobra, na zakrętach nie nosi i wiem ze jak bym miał znowu kupić to kupiłbym ponownie Barumy.

Comment

A ja mam Toyo i jestem zadowolony.

Comment

Working...
            X