Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

jaki rozmiar felg jest naj do ED6? IV gen

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• jaki rozmiar felg jest naj do ED6? IV gen

chce kupić felgi i zastanawiam sie czy 15 cali nie będą za duże.

Czy opony 195/60 bedą dobre?
    Last edited by pain; 25-10-2010, 16:39.

Rozmiar opon będzie dobry-przekłamanie licznika w granicach 5 %.Idealne byłyby 195/55 ale to już rzadko spotykany rozmiar a jak już dostaniesz to za kosmiczne pieniądze i mały wybór producenta (wiem bo szukałem)
    ビートル ジョン

Comment

czyli 15 cali spokojnie mogę zakładać i nie będzie żadnych problemów z ocieraniem lub innymi tego typu sprawami?

Comment

Nie będzie-zakładaj śmiało
        ビートル ジョン

Comment

Dzięki. Wolałem zapytać. Od kumpla kupuję felgi raze z oponami. powiem ze są nawet ciekawe, potrzebowałem twojej odpowiedzi. Całość mnie kosztuje tylko 300 zł więc naprawde warto.

jeszcze mam jedno pytanko... Jak jest ze spalaniem? Dużo więcej będzie paliła?
          Teraz mam 13 calówki, więc jakie spalanie będzie na 15?
          Last edited by Tomo1; 30-11-2009, 22:51.

Comment

to sa juz mililitry... 0,1l? cos tak... ale za to lepiej drogi sie bedziesz trzymal

Comment

Czym najlepiej zmierzyć średnicę otworu w piaście? Suwmiarka nie wchodzi. Zwykłą metrówką jest mało dokładnie. jak to zrobić bo chcę założyć pierścienie centrujące?
              A może ktoś wie jaki jest wymiar piasty w hani 1991r. 1.5 16V ED6?

Comment

w? w kole chcesz mierzyc? suwmiarka srednice powinienes zlapac.. a piaste to napewno sam zmierzysz... jak bd mial problem z tym otworem w feldze.. to jest jeszcze inny sposob ale najlepiej we dwie osoby.. wez dwa patyczki przyloz do scianek rownolegle do siebie i zmierz ich zew. odleglosc i masz srednice otworu w kole

Comment

15'' to średnica felgi i ten wymiar jest mniej wazny jak na moj gust. Obcieranie moze wystąpić jeśli felga jest za szeroka. Na dobrą sprawe mozna założyć felge 18'' z mniejszym profilem opony i 13 z oponą baniakiem i bedzie ta sama średnica .
                  Ja mam 15'' szerokośc 7'' i dobrze chodzi, Ale 7,5'' juz by nie weszło.

pozdro

Comment

Working...
                  X