Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

rozmiar felg honda civic V gen

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• rozmiar felg honda civic V gen

czesc, jestem nowy na forum wiec bede wdzieczny jak mnie nie zlinczujecie na początku. Szukałem odpowiedzi na moje pytanie i nie znalazłem takiej ktora w 100% by rozwiała moje wątpliwości. Chyba ze sie myle to bardzo chetnie przyjme jakis link ;]

W moim civicu 94r, sedan mam założone alu felgi 14''. Chciałem je zmienić na 15'' ale mam problem. W jakimś temacie znalazłem, że odpowiednia szerokość felgi to 5-5,5 cala. Poszperałem troche na allegro i ciężko znalezc takie koła. Najpopularniejsze są 6-6,5 cala. Tu moje pytanie jakie maja być dokładne parametry felgi.

15''
    rozstaw 4x100 wiadomo
    ET... raz czytam, że 35, drugi 38 a trzeci 45... Ktore jest najodpowiedniejsze?
    Otwór centralny 56,1
    no i ta szerokość.. moge włożyć bez problemu 6 lub 6,5? Albo nawet 7?

bede wdzieczny za odpowiedz, pozdro
    Last edited by pain; 25-10-2010, 16:48.

https://moto.allegro.pl/item79003060...8.html#gallery - tyle ze chyba auckja dotyczy pojedynczej sztuki :P
    ET 38-50 :P wiec zakres dosc duzy. przy wiekszych ET raczej juz do zastosowania z dystansami... najlepiej w okolicach 38-45. ale to tez zalezy od szerokosci felgi.

6,5" chyba jeszcze podejda. niech sie wypowiedza ci co jezdza na oponach 205
    Last edited by majkelfu; 29-10-2009, 01:28.
    sigpic

Comment

Ja własnie chciałbym kupić taką optymalną. Opony mam zamiar założyć 185/195 / 50. Zalezy mi tez oczywiscie na jakimś fajnym komplecie. Ale z tym sobie już poradze, najgorsze jest to ze nie wiem w czym wogóle szukac.

Comment

Working...
      X