Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

190/50/R15 zimowe do civica V HB

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• 190/50/R15 zimowe do civica V HB

witam
    mam taki dylemat: założone mam opony letnie 195/50/R15 na alusy i zastanawiam się, czy założyć takie zimówki na alusy, czy kupić zimówki i stalówki. gadałem ze znajomym specem od opon i mówił, że u niego dostane felgę+oponę za 160 zł (oczywiście używki). patrzyłem też na allegro i tam bieżnikowane lub używane opony 195/50/R15 dorwę za 100 - ekonomia wzięła górę i wybór padł na allegro. i tu pojawia się mój kolejny problem - czy opony zimowe w takim rozmiarze zmieszczą się do civica V gen HB? chodzi mi o to, czy "wysokość" opony, tj odległość od krawędzi felgi do bieżnika jest taka sama w oponach letnich i zimowych w rozmiarze 195/50/R15? uffff mam nadzieję, że nie zagmatwałem za bardzo....(pytanie raczej głupie, ale nie mam o tym zielonego pojęcia
    dodam jeszcze, że silnik to 1,5 16v, a opony trzeba mi na góra 2 sezony - dlatego chce to zrobić tanim kosztem...
    Last edited by Gość; 24-10-2009, 11:25.

Z zasady roznice sa minimalne, wiec nie powinno byc problemow.

Comment

hej ja mam Vgen i zimowe nokiany 205/50/15
      VGEN NAJWAŻNIEJSZY GEN W MOIM DNA

"...Mnóstwo ludzi marzy o sukcesie. Według mnie, sukces można osiągnąć tylko dzięki
      powtarzającym się porażkom, które ciągle należy analizować.
      Tak naprawdę sukces to 1% pracy wykonanej w 99% dzięki niepowodzeniom..."

Soichiro Honda - Honda Corporation

Comment

dzięki chłopaki za pomoc. hayboss mam jeszcze pytanie: na takich samych oponach jeździsz w lecie? ja kupiłem te hondę z 1,5 miesiąca temu na takich felgach i oponach jak opisałem i jest strasznie twarda... trzyma się drogi ale na wybojach lub nawet na przejeździe kolejowym czuć to i to bardzo. tak ma być? wiem, że to jest subiektywne odczucie znajomy mechanik mówił, że za jakiś czas będę musiał powymieniać tuleje - czy po tym zabiegu autko będzie miększe? czy rozwiązaniem jest zmiana rozmiaru felg na 14 i opony o większym profilu?
        Last edited by Gość; 27-10-2009, 08:49.

Comment

na okres letni mam 195/45 przód i 205/50 tył i jest twardo lae prowadzenie 1 klasa, na pewno jeśli założysz wyższy profil będzie lepiej , komfort jazdy sie poprawi
          VGEN NAJWAŻNIEJSZY GEN W MOIM DNA

"...Mnóstwo ludzi marzy o sukcesie. Według mnie, sukces można osiągnąć tylko dzięki
          powtarzającym się porażkom, które ciągle należy analizować.
          Tak naprawdę sukces to 1% pracy wykonanej w 99% dzięki niepowodzeniom..."

Soichiro Honda - Honda Corporation

Comment

no to ok. jeszcze raz dzięki i wg mnie temat do zamknięcia. pozdrawiam

Comment

Working...
            X