Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Felgi duzy problem. V gen

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Felgi duzy problem. V gen

Autko civic 3D Vgen 92'

Kupilem ostatnio felgi 15" z otworem centrującyn takim jak w hondzie czyli 56.1
    i szczesliwy probuje wrzucic na auto a tu d.pa ten rancik od piasty jest za maly i nie wchodzi w otwór w feldze. Odrazu uprzedze wszelkie pytania: felga na 100% ma taki sam otwor jak w aucie tylko nie dosiega nim do piasty przez to sciecie (lejek) jak to zwal. Co z tym mozna zrobic? Czy sa pierścienie nie zmieniajace średnicy, albo jakies tulejki wyrównujące ten lejek w feldze?

Moja rada dokrec felgi do konca i zobaczysz ze wejdzie ja ostatnio tez zakladalem felgi i wydawalo mi sie ze nie dojdzie ale sruby dociagnely i jest wszystko git.

Comment

Nie ma szans juz probowalem, nie dojdzie, braknie ze 4 milimetrow

Comment

Masz to samo co ja będę miał ze swoimi. Musisz poprostu je oddać do toczenia, gdzie zwiększą CI średnicę otworu,a koszt tego jest taki porównywalny z ceną pierścieni centrujących - ok. 80pln za całość.

Comment

Chodzi Ci o ztoczenie plaszczyzny plrzylegania? Nic sie nie stanie feldze jak stocze ja ok 4mm w miejscu styku z piasta?

Comment

Aha z tym problem. Myslalem, ze chodzi o to, ze jednak otwór na piastę jest za mały. Niestety nie wiem co CI doradzic, a sam bede sledzil temat.

Comment

Faktycznie może źle sie wyrazilem, otwor w feldze i rant piasty jest identyczny i bedzie pasowac. Tylko ten rancik piasty na którym powinna sie opierac felga nie dosiega do otworu w feldze tylko lata na tym stożkowym scieciu. Gdyby otwór w feldze zaczynał się równo z płaszczyzną to bylo by git. Ale jest to cholerne stożkowe zejście do otworu.

Comment

Kurcze jedynie co moge ci doradzic to idz do warsztatu gdzie zajmuja sie kolami i powiedz o co chodzi. Albo poprostu reklamuj koła i wymien na inne

Comment

Dzieki i tak za odzew bede myslal dalej. A takie drugie pytanko: przy feldze 7x15 jakie maksymalnie można wcisnać et? Przymierzalem felge z et 37 i powiem że z tyłu to już tak na żyletke bylo miejsca od wewnątrz. Czy ma ktoś takie et i jeździ bez problemu? Oczywiście chodzi o hatchback`a Vgen

Comment

Jeżeli jest taki sam otwór to musi to jakoś wejść próbuj mocjo skręcić to nie ma być luz a dobrze dopasowane może w tym problem i sprawdź czy nie został ci pierścień na piaście jakiś

Comment

Working...
                    X