Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Większe koła sposobem na mały prześwit??

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Większe koła sposobem na mały prześwit??

Witajcie,

Do kilku dni przemieszczam się hondą civic 93' i najbardziej mnie drażni jej prześwit - normalnie przednim zderzakiem można się powiesić na tak niskim krawężniku na jaki jeżdżąc innym samochodem nawet bym nie zwrócił uwagi:/
    Civic ma teraz koła 13 i opony letnie 175/70/13.
    Opony są w stanie nie za ciekawym więc zacząłem się rozglądać za jakimiś zimówkami (życie mi miłe)
    I znalazłem w okazyjnej cenie prawie nowe opony zimowe w rozmiarze 185/70/13.
    Wiem że to nie jest dedykowany rozmiar - średnica koła zwiększy się o ~3%.
    Co za tym idzie ten centymetr czy dwa nadwozie się podniesie
    Pytanie czy ktoś na takim rozmiarze jeździł i czy nic nie ocierało nigdzie???
    Kwestie że zimówki mają być węższe nie interesują mnie - mam swoje zdanie
    Last edited by Gość; 23-11-2010, 18:04.

Różnica w rozmiarze podanych przez Ciebie opon jest tak mała, że nawet tego zbytnio nie odczujesz. Dobrze jest założyć wysokie opony na zimę a przy seryjnych stalówkach na pewno większy rozmiar nie będzie przeszkadzał
    moja koHanka - Satin Silver 1,4is EJ9

Comment

ja mam 195/50/15 nic nei ociera a na dodatek mam obnizone zawieszenie

jak przeswit za maly to kup sobie jeepa
      sedan 89r ED3 USDM http://www.civicforum.pl/showthread.php?t=25716

Comment

Dokładnie, koła Ci praktycznie nic nie dadzą. Jeżeli Ci przeszkadza tak niskie zawieszenie to zmień sprężyny (bo przypuszczam, ze jeśli masz obniżone auto to tylko na sprężynach) na seryjne. Sam wiem co mówię, bo też z niskiego zawieszenia wrócilem na serię swego czasu.

Comment

Zamieszczone przez marcin87bp Zobacz posta
          jak przeswit za maly to kup sobie jeepa
          Blisko - celuje w forestera

Dzięki - na razie kupie te gumy chyba - zawieszenie myślę że jest seryjne...

Comment

Hehh, namierzyłem koła do civica 4x100 felgi stalowe 16 w rozmiarze 195/60...
            To już serio koło większe o 6% od srednicy zakładanej przez producenta...
            Czy to sie zmiesci do takiego starego civica?

Comment

Working...
            X