Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Allu 17' będą pasować ?

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Allu 17' będą pasować ?

witam , na przyszły sezon chciałbym wymienić w swojej Hani 3d 1.5 stare zniszczone koła na coś lepszego , zaciekawił mnie ten egzemplarz https://moto.allegro.pl/felgi-17-4x1...274704864.html nałożyłbym na nie oponki 40/195 lub 205 tylko czy nic nie będzie obcierać ? pozdrawiam

17-ki do jajka to sporo - bedzie wygladac jak czolg Seryjnie masz tam 13-ki, wiec profil opony przy 17-kach musialby byc ostro zanizony. Na polskie drogi to bezsens bo zniszczysz felgi na kilku pierwszych dziurach.
    LIVE WELL • LOVE MUCH • LAUGH OFTEN
    sigpic

Moja była Hanula... niestety ;(

Comment

hm.. no to lepiej wtedy 16' wpakuje , felga chyba z tego co wiem nie może byc szersza niż 7,5 ' nie ?

Comment

Zamieszczone przez L_U_L_I Zobacz posta
        hm.. no to lepiej wtedy 16' wpakuje , felga chyba z tego co wiem nie może byc szersza niż 7,5 ' nie ?
        Szerokosc felgi zalezy od dopuszczalnego odsadzenia i szerokosci opony.
        sigpic

Comment

Moim zdaniem najlepsze do tego auta są 15`.

Comment

Zamieszczone przez sempo89 Zobacz posta
            Moim zdaniem najlepsze do tego auta są 15`.
            Tez uwazam, ze do jajka to maksymalnie 15-ki, ale to juz kwestia gustu.
            sigpic

Comment

dla mnie 15 za małe ;] 16-stki na profilu 40 powinno ładnie wyglądać ale dzieki za odpowiedz

Comment

Spoko, wyglad wygladem, ale wez tez pod uwage polskie drogi
                sigpic

Comment

czyżby rozmiar nie miał zanczenia ? ... w kazdym razie da się wsadzić wszystko, kwestia czy to ma byc bolid na wiejską imprezę czy na normalne jeżdzenie.
                  (dodam tylko że "dekle" podczas jazdy się nie kręcą. Ocean Drive Miami - co dzienie po 18.00)
                  Załączone pliki
                  Last edited by rambo7; 18-10-2010, 14:19.
                  Kierownik Działu Diesla

Comment

Myslę, że nie powinieneś przesadzać z rozmiarem. 15' jest kompromisem między wyglądem, a komfortem jazdy.

I samochód ma ciężej. Sam odczuwam 1 litr różnicy w spalaniu między kolami 195/55/15, a 175/70/13.
                    Civic Coupe '97 EJ6 D16Y7

Comment

Hm.. chyba przemówiliście mi do głowy. Słyszałem że do civic-ów najlepiej pasi fela o szerokości 6.5 cala , szersze to już mogą zacząć się małe komplikacje. Tym bardziej że civic V to mały i lekki samochód , silnika również nie mam dużego bo tylko 90 km więc nie będę przesadzał . Na wiosnę zakupię jednak 15-stki

https://moto.allegro.pl/801-felgi-15...282366991.html - takie powinny pasić , nie ? ;>

Comment

No i bardzo dobra decyzja z rezygnacją z 17 calowych felg. Auto przestałoby Ci jeździć (bardzo ciężko by się rozpędzało), wzrosło by spalanie, a przy skrętach, czy nawet na dziurach mógłby byc problem. Te felgi, które pokazałeś w aukcji będą pasować.

Comment

Working...
                        X