Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Felgi , szerokość 7.5 nie będzie tarło ? potrzebuje szybkiej pomocy ! V gen

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Felgi , szerokość 7.5 nie będzie tarło ? potrzebuje szybkiej pomocy ! V gen

Witam , mam civica 5 92 rok , 3 d

chcę kupić koła 16' 4x100 , 195/45 ET35 , szerokość felgi to 7.5 '' czy będą ładnie pasować ? bez tarcia ? proszę o szybką odpowiedz , zamawiam przez internet więc nie mam mozliwosci przylozenia , pozdrawiam !
    Last edited by pain; 25-10-2010, 13:13.

Do Hondy zaleca sie szerokość max. 6,5"
    Reszta parametrów jest ok
    ビートル ジョン

Comment

Czyli będzie tarło ? :/ kurde mac

Comment

trzeć może nie-będzie wystawało za błotnik
        ビートル ジョン

Comment

czyli za to mogą niebiescy zabrać dowód :/ a to szkoda.. dzieki za odpowiedz

Comment

witam ja mam zalozone 7 calowe 16 przod 195/45/16 a tyl 205/45/16 i z tylu delikatnie przyciera jak zaciagam reczny ale w jezdzie jest git a mam zglebowana ponad 5cm , na zime mam zalozone na tyl 195/50/16 i mi nie przyciera . jak cos mam na sprzedaz oponki jezdzone pol sezonu kumpel mial kupic ale sie rozmyslil a sa z dotem 0510

Comment

kupie raczej 7'' ,czekam tylko na odpowiedz od sprzedawcy ;] ale szerszej opony niz 195 nie wsadzam , tyl trze pewno dla tego ze masz 205 , co do opon to dzieki ale nie jestem zainteresowany

Comment

nie bedzie tarło nawet przy et30 nie obciera

Comment

aha , czekam cały czas na pieniądze by na wiosnę zakupić felgi . Czyli 15-stki , 7-dmio calowe z et 35-38 będą spokojnie pasować ?

Comment

witam , czy takie felgi będą mi pasować ? https://moto.allegro.pl/super-okazja...514950149.html

wiele felg które znajduje posiadają szerokość 7" i et 35 czy przy takim et będzie wszystko ok ?

Comment

Ale kombinujecie. Szukajcie czegoś co pasuje bez jaj. Szerokość 6,5' i et 45.

Comment

żeby były 6.5 cala to bym brał , nie ma nic ciekawego o tym rozmiarze ;/ jak są to tylko 7'' i przewaznie z et 35 ;/ nie chcę źle zamówić kół żeby potem jaj nie było ;/

Comment

no i kupiłem felgi , opony założone , koła wyważone i zamontowane. Pierwsze metry jakie przejechałem były już podejrzane a po dalszej jeździe się przeraziłem. Samochód ciężko utrzymać na drodze , lata na boki , ciężko chodzi kierownica , na nierównościach i koleinach wyrzuca mnie na lewo i prawo , strach jechać 50 km/h , pomóżcie co jest grane ? :/ koła to 7'' felga o Et zdaje się 38 , nigdzie nie widać by obcierała , pasuje ok . Mechanik który montował koła pierw przymierzał , więc tym bardziej nie możliwe by coś tam nie grało .

Do dnia dzisiejszego jeździłem na zimówkach 13'' 155 szerokości. Obecne są to 15'' przód 45 tyl 50. Lecz nie da się tym jeździć , co mam zrobić ? ;/

Comment

To jest normalne przy tak szerokich kołach . Pamiętam, jak do Ciffa taty kupiłem OEM alu 16' z oponami 205/45/16, a jeździł na 14' 185/65/14, to pierwszym kilometrze kazał przekaldać koła . Auto mocno zmuliło, prowadzenie masakra (tylko dwie ręce na kirownicy - innej opcji się nie dało )

Comment

rozumie że auto może odczuć to na dynamice , ale żeby nie można było normalnie jeździć ? większość tych samochodów jezdzi własnie na 15 -stkach i 195 szerokich , nawet kumpel mial takie koła w V - tej generacji i nic nie mówił ze ma jakieś problemy z jazdą na wprost , nie mówiąc już o zakrętach i śmigał równo.
                              W zeszłe lato miałem na tyle koło 15" na 195 a przód 14'' na 175 i śmigało pięknie. Czy jest możliwość złych opon na przednich kołach ? opony nie wyglądają na jakieś felerne , za sztukę płaciłem 120 zł. Z samochodu muszę korzystać a teraz jestem pod ścianą ;/

Comment

Working...
                              X