Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

4 kontrolki się świecą

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• 4 kontrolki się świecą

Hej, po bezawaryjnych 220 tyś km moja honda zaczęła wyświetlać następujące kontrolki. Pierwsza ABS, druga VSA, trzecia układ kierowniczy (kierownica z wykrzyknikiem), czwarta od poziomu powietrza w oponach. Przed podłączeniem do urządzenia który pokazuje konkretne błędy sprawdziłem hondę metodą na zworkę (zwarłem styk 4 i 9) na obd. Poniżej na filmiku migające kontrolki ale nie wiem jak je rozczytać:

Potem sprawdziłem błędy u kolegi który miał takie urządzenia (zdjęcia poniżej)

Awaria sygnału czujnika prędkości kół lewo- tylnych kod 18_60
    Problem w obwodzie elektronicznej pompy wodnej kod B2995
    Utrata komunikacji z MICU (ramka MICU) kod U1281
    Usterka systemu VSA kod 133_1

błąd vsa.jpg
    pompa wodna błąd.jpg
    awaria czujnika abs.jpg

Proszę o pomoc co z tym robić ?? Czy ten czujnik ABS w tylnym lewym kole będzie do wymiany czy jeszcze coś sprawdzić ?

Dodatkowo od dawna świeci mi check engine ale podobno teściu też tak miał i jeździł i nic się nie działo. Poniżej także zdjęcie błędu
    błąd check engine.jpg może da się coś z tym zrobić. Pozdrawiam

Pierwszy problem to ewidentnie do wymiany czujnik ABS. Drugi czy masz lpg?

Comment

Jeśli zapaliły się w tym samym czasie wszystkie 4szt, to raczej najpierw sprawdziłbym akumulator, ładowanie, napięcie podczas odpalania po nocy..

Comment

Ja miałem dokładnie tak samo. Przebieg był około 220kkm. I okazało sie ze to czujnik. Ale aku nie zaszkodzi sprawdzić.

Comment

kody migające czytasz jako krótkie i długie, wychodzi Ci Kod, długie 1 krótkie 7 itd. naładuj akt wymień, czujnik i sprawdź błędy, i pewnie katalizator do wymiany

Comment

Working...
          X