Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Stuki klocków w zaciskach

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Stuki klocków w zaciskach

Witam, chciałem poczynić zapytanie bardziej doświadczonych kolegów, a mianowicie Civic 1,4, aktualny przebieg 2200 km zauważyłem coś takiego: podczas cofania i zahamowania słyszę wyraźnie stuk klocków w zacisku, przy następnym hamowaniu już jest cisza; natomiast przy ruszaniu do przodu i zahamowaniu ponownie słychać jednorazowo ten charakterystyczny stuk, potm już przy następnych hamowaniach cisza. Normalne to czy czeka mnie wizyta w ASO?

A koła masz dokręcone?

Comment

Zamieszczone przez Karter Zobacz posta
      Witam, chciałem poczynić zapytanie bardziej doświadczonych kolegów, a mianowicie Civic 1,4, aktualny przebieg 2200 km zauważyłem coś takiego: podczas cofania i zahamowania słyszę wyraźnie stuk klocków w zacisku, przy następnym hamowaniu już jest cisza; natomiast przy ruszaniu do przodu i zahamowaniu ponownie słychać jednorazowo ten charakterystyczny stuk, potm już przy następnych hamowaniach cisza. Normalne to czy czeka mnie wizyta w ASO?
      Poczytaj tutaj, temat już jest nam znany, nie tylko u Ciebie stukały... https://www.civicforum.pl/showthread...amowania/page3
      Moja łódka Civic..
      Mój "klekocik" Ceed..
      New... "Japończyk" e:Hev 2.0
      Coś na temat olejów..

Comment

Dziękuję Grzechu za przekierowanie na dobry wątek, szukałem po forum trochę na ten temat ale nic nie znalazłem w dziale Civic IX, ale co klasa forumowicza to klasa. Już jestem spokojny i przestaję sobie zawracać tym głowę. A tak przy okazji to miałem już taki objaw chyba w Lanosie albo w Hyundai Accent, już dokładnie nie pamiętam.

Comment

Working...
        X