Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Usterka w hamulcu ręcznym

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Usterka w hamulcu ręcznym

Pojechałem pierwszy raz z usterką gwarancyjną . Dot.to hamulca ręcznego. Auto stoczyło się z pochyłości, hamulec nie trzymał, dodatkowo kontrolka hamulca nie zapalała się przy zaciąganiu. Czytałem ,że poprzednia wersja Civica - VIII miała podobną usterkę. Czy ktoś z forumowiczów ma lub miał podobny problem ?

luknij jeszcze raz na Regulamin Forum, np. na pkt 2 .
    Last edited by rambo7; 05-02-2014, 09:48.

U mnie od wyjazdu z salonu nie działała sygnalizacja zaciągniętego hamulca ręcznego ale hamulec działał. Wymienili linkę bo podobno czujnik hamulca jest z nią zintegrowany. Przez rok było dobrze a teraz od paru dni mam to samo. Albo te czujniki są lipne albo nie wymieniono mi tej linki tylko coś poprawiono a linka została w serwisie.
    CIVIC IX 1,8/142KM

Comment

W przedliftowej VIII nie zapalała mi sie kontrolka ale hamulec trzymał.
      Zgłosiłem na przeglądzie, pogrzebali trochę ale ponoć nic nie wymieniali i juz działało wszystko przez kolejne 90 tys km przebiegu.
      Civic 8 2.2D -> Civic 8 1.8 -> Civic 9 1.6D -> Golf 7 2.0 TDI -> C 220d 4MATIC -> Lexus GS-F

Comment

Witam
        Mialem podobna usterke. Po zaciagnieciu recznego nie polila sie kontrolka. Na gwarancji wymienili mi tylko czujnik od recznego - bez linki. Ostatnio zauwazylem, ze czasami hamulec reczny bierze bardzo pozno (tak jakby linka byla luzno), ale czssem dziala normalnie.

mod: proszę dopełnić 2 Pkt. Regulaminu.
        Last edited by Gość; 06-02-2014, 15:48.

Comment

Zamieszczone przez mdybek Zobacz posta
          Witam
          Mialem podobna usterke. Po zaciagnieciu recznego nie polila sie kontrolka. Na gwarancji wymienili mi tylko czujnik od recznego - bez linki. Ostatnio zauwazylem, ze czasami hamulec reczny bierze bardzo pozno (tak jakby linka byla luzno), ale czssem dziala normalnie.

mod: proszę dopełnić 2 Pkt. Regulaminu.
          Dzień dobry!
          Właśnie zamieściłem w raporcie usterkowości, w dziale inne, opis moich identycznych problemów. Polecam przeczytaj. Pozdrawiam
          Adam W.

Comment

Working...
          X