Witam posiadam civic 1,6 d ix generacji. Pewnego majowego dnia zaświecił się check. Okazało się że. Jest to kod p2a00 czyli sonda lambda nr 1. Zaznaczam że. Wcześniej zatankowałem paliwo na podejrzanej stacji. Pojechałem do elektryka i też potwierdził błąd sondy ale nie miał oprogramowania żeby sprawdzić napięcie itd. Żadnych oznak nie mam auto jeździ tak jak. Zawsze. Kupiłem używkę skasowałem po 300 km znowu się zapaliła. Znowu skasowałem i był spokój na 200 tys km. Głupio zrobiłem bo pomyślałem że ta stara była dobra i zamieniłem na tą starą. Błąd pojawił się po. 20 km. Wykręciłem stara i zamieniłem na tą używana ale teraz co 100 km zapala się znowu P2a00. Pomóżcie co mam sprawdzić jeszcze.? Dodam jeszcze że w pod koniec tamtego byłem na tej akcji serwisowej w związku z emisja spalin.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
P2a00 sonda lambda
Collapse
X
-
Zanim napiszesz temat należy (Regul pkt 3) skorzystać z wyszukiwarki tematów i zapoznaj się z tym co już napisano, potem dopiero rozważyć wpis.
Kod błędu P2A00 - a sonda lambda
oraz:
DTC P2A00 w VIIIgen
oraz
Szarpania podczas jazdy kody P2A00 oraz C1555.Last edited by rambo7; 20-07-2021, 07:47.Kierownik Działu Diesla
-
Zamieszczone przez connradoi Zobacz postaBłąd totyczy ix generacji a nie viii.
Zamieszczone przez connradoi Zobacz postaposiadam civic 1,6 d
Jeśli tak to procedura jest identyczna w VIII i IX geneie. Silnik R16A / R18/A.
DTC: P2A00 - Usterka parametrów/zakresu czujnika A/F (czujnika 1) - Skład mieszanki paliwo/powietrze.
DTC: P2A00 - O2 range/performance bank1 sensor1. A/F (SENSOR S1 CIRCUIT RANGE/PERFORMANCE PROBLEM). Usterka parametrów/zakresu czujnika A/F (czujnika 1).
Sonda nr: 36531-RZ0-G01
- HONDA Civic IX Hatchback (FK) (Rok wyprodukowania 02.2012 - ..., 120 - 150 , olej napędowy)
- HONDA Civic IX Tourer (FK) (Rok wyprodukowania 01.2014 - ..., 120 , olej napędowy)
- HONDA Civic X Hatchback (FC,FK) (Rok wyprodukowania 01.2018 - ..., 120 , olej napędowy)
36531-RZ0-G01
To przeglądnij:
Kierownik Działu Diesla
Comment
-
Kierownik Działu Diesla
Comment
Comment