Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Metoda na sreberko w civic IX gen

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Metoda na sreberko w civic IX gen

Czy działa metoda na sreberko w ix gen? Jeżeli tak to które piny trzeba zewrzeć?
    Pali mi się kontrolka trakcji i pojawia się komunikat sprawdź system. Włączenie/wyłączenie trakcji nie daje żadnego efektu cały czas się kontrolka pali.

W IX nie działa metoda na sreberko. Wystarczy odłączyć na chwilę akumulator i błędy się kasują. Jeśli błąd nadal występuje, to nic Ci nie da kasowane go.

Comment

Zgadza się. Na sreberko się nie da.
      Podłączyłem ELM OBD2 i pokazuje 0 błędów... A komunikat "sprawdź system" cały czas się wyświetla. Jakieś pomysły?

Comment

Elm odczyta błędy tylko i wyłącznie silnika. Kontrola trakcji to sterownik hamulców. Tam się nie dostaniesz poprzez elm327.

Wysłane z mojego SM-G988B przy użyciu Tapatalka

Comment

Zamieszczone przez sin20 Zobacz posta
          Pali mi się kontrolka trakcji i pojawia się komunikat sprawdź system.
          Tu masz podpowiedź. Skoro kontrola trakcji to nie system OBD2 bo te, diagnozuje tylko silnik. Więc "na sreberko" się nie da odczytać.
          Zamieszczone przez sin20 Zobacz posta
          Włączenie/wyłączenie trakcji nie daje żadnego efektu cały czas się kontrolka pali.
          ale wypróbuj jak działa kontrola trakcji gdzieś sprowokuj taką sytuację na ON i OFF. To że wciskasz przycisk nic nie da, musisz to sprawdzić czy i jak działa kontrola?
          Czy jesteś w stanie gdzieś na luźnej nawierzchni (kawałek łąki się nada) sprawdzić czy zadziała kontrola trakcji? czy da się ją załączyć/ wyłączyć?
          Najczęściej to obwody elektryczne, czyli bezpieczniki, słaby aku, itp.
          Poszukaj tematów z VSA (vehicle stability assist ).
          Koła masz takiej samych rozmiarów wszędzie?
          - czy zdarzyło się to po zmianie kół na zimowe?
          Potencjalne obszary usterki to:
          uszkodzony jakiś czujnik prędkości kół czy moduł kontroli trakcji lub coś nie tak w układzie ABS.
          Last edited by rambo7; 03-01-2021, 14:41.
          Kierownik Działu Diesla

Comment

Working...
          X