Witam, ostatnio zaczęło mi wywalać non stop lub raz na jakiś czas Check System, pojechałem na sprawdzenie i skasowanie i znowu wyskakuje P1703 błąd położenia pedału/czujnika hamulca po rozczytaniu kodu, może to moje wrażenie i sugerowanie się kodem błędu ale jakby po nocy po ruszeniu był twardszy a po rozjeżdżeniu już normalnie, żadnych problemów nie mam z układem hamulcowym (ostatnio niedawno temu klocki wymienione przednie), prosiłbym o pomoc bo to irytująca usterka...
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Check System P1703 błąd położenia pedału/czujnika hamulca
Collapse
X
-
Witam .Odświeżę temat mam ten sam błąd tylko u mnie P1703 USTERKA KORELACJI PRZEŁĄCZNIKA SPRZĘGŁA CIVIC. Świeci mi się kontrolka autospotu po wylaczeniu autostopu błąd znika. Podłąćzyłęm pod hds xhorse i po zeskanowaniu błędów tylko to miałem. Gdzie się w hds kasuje te błędy nie mołem znaleźć ? Gdzieś wyczytałęm na forum że ktoś miał błąd z autostopem i był odpowiedzialny czujnik położenia sprzegła czy to ten sam błąd?
-
i sprzęgło i hamulec posiada czujnik. Na pewno w dieslu jest czujnik pedału sprzęgła (bo sprzęgło musi być wciśnięte w celu uruchomienia silnika) nie wiem jak jest w przypadku IX gena?
Sam możesz to sprawdzić, wystarczy zajrzeć pod pedały. Moim zdaniem w benzyniaku nie ma czujnika sprzęgła (ale tego nie wiem na 100%).
Usterka jest dość banalna do diagnozy.
Czujnik zazwyczaj ma 2 piny. Kiedy wciskasz hamulec (lub sprzęgło) czujnik zwiera piny - powinno być przejście. (wykaże to miernik lub próbówka).
Kiedy puszczasz sprzęgło - wciskany jest bolec czujnika - następuje rozwarcie połączenia (nie powinno być przejścia).
Możesz to sprawdzić wyjmując wtyczkę i miernikiem zobaczyć jak reaguje czujnik.
Książka Kodów dla Hondy (firmy innova.com) podaje że kod dotyczy czujnika pedału hamulca. https://www.innova.com/home/dtc-library
To wiarygodna strona z kodami.Kierownik Działu Diesla
Comment
-
Zamieszczone przez rambo7 Zobacz postaNa pewno w dieslu jest czujnik pedału sprzęgła (bo sprzęgło musi być wciśnięte w celu uruchomienia silnika) nie wiem jak jest w przypadku IX gena?
Comment
-
Comment
-
Zamieszczone przez Borus Zobacz postaczy to jest czujnik położenia pedału sprzęgła?
Tutaj Wpis #27 https://www.civicforum.pl/showthread...by%C4%87/page3Last edited by rambo7; 19-08-2020, 12:58.Kierownik Działu Diesla
Comment
-
Zamieszczone przez rambo7 Zobacz postanie wiem czy to pedał od sprzęgła Hondy IX?
Dzięki za potwierdzenie umiejscowienia czujnika.
pozdrowienia
Comment
Comment