Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Błąd U0029 U0155

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Błąd U0029 U0155

Witam wszystkich forumowiczów. Kupiłem wczoraj Hondę Civic 2014 Tourer i po podłączeniu pod OBD2 wyskoczyły mi dwa takie błędy - U0029 i U0155. Spotkał się kiedyś ktoś z tymi błędami, co one oznaczają? Pozdrawiam i dziękuję za pomoc.

Zamieszczone przez artur Zobacz posta
    Witam wszystkich forumowiczów. Kupiłem wczoraj Hondę Civic 2014 Tourer i po podłączeniu pod OBD2 wyskoczyły mi dwa takie błędy - U0029 i U0155. Spotkał się kiedyś ktoś z tymi błędami, co one oznaczają? Pozdrawiam i dziękuję za pomoc.
    Błędy występują jako obecne/stałe czy tymczasowe/sporadyczne? Są to błędy elektryczne jeśli da się je skasować czyli są tymczasowe to mogły wyskoczyć po prostu przez spadek napięcia.

Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka

Comment

Dziękuję za odpowiedź. Tego nie wiem. Podłączyłem pod OBD2 ELM27 i przez aplikację Torque je skasowałem. Zobaczę czy się jutro pojawią. Mam auto dopiero od wczoraj. Pozdrawiam

Comment

Skoro udało się skasować to błędy nie były stałe/obecne więc mogło to być spowodowane np. spadkiem napięcia itp. Pojeździj i zobacz czy znowu wyskoczą.

Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka

Comment

Zamieszczone przez artur Zobacz posta
          wyskoczyły mi dwa takie błędy - U0029 i U0155
          Kody błędów zaczynające się na literkę "U" to kody komunikacji.

B – nadwozie (Body)
          C – podwozie (Chassis)
          P – układ napędowy (Powertrain)
          U – komunikacja (Network Communication)

czyli Kody co podałeś mają związek z jakimiś chwilowymi niedomaganiami w sieci elektrycznej, np ktoś odpinał akumulator, albo sam akumulator był/jest słaby i takie kody mogą się generować bez powodu.
          Kluczowe jest to czy te kody się powtarzają ? jak nie - to traktuj jako incydent, nie ma konieczności podejmowania działań. Jeśli się powtórzą tak ze 3 razy te same kody no to trzeba się zastanowić co tam było grzebane ostatnio?

w sieci można znaleźć:
          U0029 OBD-II Diagnostic Network (U) Trouble Code Information Page. Reason for U0029 and find the solution for the code U0029 , we'll give to how to fix U0029 trouble code problem.

Kierownik Działu Diesla

Comment

Working...
          X