Witam wszystkich forumowiczów. Kupiłem wczoraj Hondę Civic 2014 Tourer i po podłączeniu pod OBD2 wyskoczyły mi dwa takie błędy - U0029 i U0155. Spotkał się kiedyś ktoś z tymi błędami, co one oznaczają? Pozdrawiam i dziękuję za pomoc.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Błąd U0029 U0155
Collapse
X
-
Zamieszczone przez artur Zobacz postaWitam wszystkich forumowiczów. Kupiłem wczoraj Hondę Civic 2014 Tourer i po podłączeniu pod OBD2 wyskoczyły mi dwa takie błędy - U0029 i U0155. Spotkał się kiedyś ktoś z tymi błędami, co one oznaczają? Pozdrawiam i dziękuję za pomoc.
Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka
-
Zamieszczone przez artur Zobacz postawyskoczyły mi dwa takie błędy - U0029 i U0155
B – nadwozie (Body)
C – podwozie (Chassis)
P – układ napędowy (Powertrain)
U – komunikacja (Network Communication)
czyli Kody co podałeś mają związek z jakimiś chwilowymi niedomaganiami w sieci elektrycznej, np ktoś odpinał akumulator, albo sam akumulator był/jest słaby i takie kody mogą się generować bez powodu.
Kluczowe jest to czy te kody się powtarzają ? jak nie - to traktuj jako incydent, nie ma konieczności podejmowania działań. Jeśli się powtórzą tak ze 3 razy te same kody no to trzeba się zastanowić co tam było grzebane ostatnio?
w sieci można znaleźć:
U0029 OBD-II Diagnostic Network (U) Trouble Code Information Page. Reason for U0029 and find the solution for the code U0029 , we'll give to how to fix U0029 trouble code problem.
Kierownik Działu Diesla
Comment
Comment