Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Honda hds him pytanie

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Honda hds him pytanie

Witam
    Mam pytanie odnośnie interfejsu honda him.
    Na Aliexpress można takowy interfejs zakupić w cenie koło 400 zł ale jego oprogramowanie jest w języku angielskim.
    Na allegro natomiast można taki interfejs zakupić w cenie 700 zł z oprogramowaniem w języku polskim.

Czy jest możliwe aby do wersji z Aliexpress dołożyć program z językiem polskim i skąd go wziąć?

Zamieszczone przez jarecki205 Zobacz posta
    Witam
    Mam pytanie odnośnie interfejsu honda him.
    Na Aliexpress można takowy interfejs zakupić w cenie koło 400 zł ale jego oprogramowanie jest w języku angielskim.
    Na allegro natomiast można taki interfejs zakupić w cenie 700 zł z oprogramowaniem w języku polskim.

Czy jest możliwe aby do wersji z Aliexpress dołożyć program z językiem polskim i skąd go wziąć?
    Na Allegro Janusze sprzedają dokładnie ten sam interfejs sprowadzony od chińczyka. Język wybierasz podczas instalacji HDS (i jest PL do wyboru).

Comment

Kup taki i nie przepłacaj:
      Auto kierownika: Honda Civic VIII gen (FD7) Comfort, R18A2, 2011r. Był Civic VI 1.4 MB2 1995r., Accord VI 1.8 CH6 2001r.
      Auto kierowniczki: Honda Civic VII gen (EU8) LS, Hatchback 5d, D16V1 2004r.

Comment

ok dziękuje

Comment

Kabel z linku postu #3 jest spoooro tańszy, ale obsługuje wersję oprogramowania V2.018 i wymaga windows XP (musisz mieć laptopa z tym systemem lub postawić virtualny)

Interfejs Honda HIM ma nowsze oprogramowanie V3.101.xxx i nowsze. Pracuje bezpośrednio na WIN7 i nowszych systemach.

Comment

Tańszy działa z wersja V3.1, na forum Accord klubu jest sprawdzona informacja. Trzeba użyć XP w maszynie wirtualnej, VirtualBox "przekazuje" urządzenie USB do maszyny wirtualnej.
            Proces instalacji:
            Auto kierownika: Honda Civic VIII gen (FD7) Comfort, R18A2, 2011r. Był Civic VI 1.4 MB2 1995r., Accord VI 1.8 CH6 2001r.
            Auto kierowniczki: Honda Civic VII gen (EU8) LS, Hatchback 5d, D16V1 2004r.

Comment

Dziękuje za informacje
              wyszukałem jeszcze jedno urządzenie, które jest skanerem diagnostycznym z możliwością zaprogramowania systemu do samochodu honda jest to foxwell nt520
              Wiem że cena jest spora, jednak czy macie może jakieś informacje co do tego skanera? może ktoś ze znajomych takiego cuda używał?

Comment

Kabel z linku postu #3 jest spoooro tańszy, ale obsługuje wersję oprogramowania V2.018 i wymaga windows XP (musisz mieć laptopa z tym systemem lub postawić virtualny)

Interfejs Honda HIM ma nowsze oprogramowanie V3.101.xxx i nowsze. Pracuje bezpośrednio na WIN7 i nowszych systemach.
                A ten tańszy, ze starszym softem będzie bez problemu działał z IX gen?

Comment

Będzie działał na 100%, tylko że w starszym sofcie (2.08) nie ma pewnych opcji np:
                  Hej! Pewnie większość z Was wie, że HDS jest programem komputerowym do diagnostyki naszych ukochanych Civiców. Za jego pomocą można skasować błędy, odczytać dane podczas bieżącej pracy poszczególnych modułów czy też wykonać testy diagnostyczne poszczególnych komponentów. W cześci pierwszej (dostępnej TUTAJ) przedstawiłem opcje dostępne w ramach zarządzania systemem przypominania o przeglądzie. Dzisiaj zajmiemy się analizą bardzo ciekawej funkcjonalności HDS, która może pomóc w wykryciu

Czy ich nie ma to spekuluję, bo mam VIII gen. i specjalnie kupiłem HDS-HIM (mając już ten tańszy kabel) aby mieć tę opcję z linku który podałem, a tu zong. Widocznie w VIII gen komputer jeszcze tego nie pokazuje.

Comment

Witam po dłuższej przerwie.
                    A więc stałem się szczęśliwym posiadaczem honda him z oprogramowaniem HDS 3.102.004
                    Zrobiłem auto test urządzenia wg opisu w programie i zakończył się palącą diodą koloru zielonego.
                    Po podłączeniu do samochodu niestety jest brak połączenia, próbowałem z 2 przejściówkami portu rs232, efekt ten sam
                    Program instalowałem posiłkując się filmikiem z yt, używałem różnych konfiguracji instalując na USA, other, europa i to samo.
                    Mam win 10, po każdym odinstalowaniu czyściłem rejestr i usuwałem katalogi Gen Rad, honda, zainstalowałem nawet wersje programu
                    HDS 2.024.005 i dalej nic
                    Jeżeli macie jakieś dobre rady,to chętnie je przyjmę.

Comment

Masz dostęp do komputera ze sprzetowym portem COM? Te konwertery często bywają problematyczne...

Comment

Witam po dłuższej przerwie.
                        A więc stałem się szczęśliwym posiadaczem honda him z oprogramowaniem HDS 3.102.004
                        Zrobiłem auto test urządzenia wg opisu w programie i zakończył się palącą diodą koloru zielonego.
                        Po podłączeniu do samochodu niestety jest brak połączenia, próbowałem z 2 przejściówkami portu rs232, efekt ten sam
                        Program instalowałem posiłkując się filmikiem z yt, używałem różnych konfiguracji instalując na USA, other, europa i to samo.
                        Mam win 10, po każdym odinstalowaniu czyściłem rejestr i usuwałem katalogi Gen Rad, honda, zainstalowałem nawet wersje programu
                        HDS 2.024.005 i dalej nic
                        Jeżeli macie jakieś dobre rady,to chętnie je przyjmę.
                        Port dla konwertera RS232-USB przydzielony w Win10 to COM1? HDS tylko w takiej konfiguracji działa.
                        Wersji niższej niż 3.101 nawet nie próbuj - nie zobaczy IX-gen.

Comment

W laptopie mam tylko 2 wejścia usb, i na obu
                          A ewentualnie skąd można by nabyć wersję oprogramowania 3.101..
                          Kolega posiada jakiegoś staruszka z RS232 i poprosiłem żeby sprawdził, czy to w ogóle odpala.. po tylu latach
                          Postaram się sprawdzić porty i ewentualnie zmienić
                          Last edited by jarecki205; 09-12-2018, 22:22.

Comment

Witam.
                            Lukas chcę podziękować, że nakierowanie na sprawę z portami.
                            Niestety aż takim orłem w komputerach nie jestem, ale do celu powoli idę
                            Może komuś się moje wypociny przydadzą.
                            Używam przejściówki usb-rs232 digitus da-70156 i po włączeniu jej, komputer sam instaluje sterowniki. W systemie wszystko działało poprawnie, nawet próba zaktualizowania sterownika wykazywała, że jest to najnowsza i najlepsza wersja.
                            Po podpięciu przejściówki widziałem w menadżerze urządzeń w kontrolerach magistrali szeregowej, że jest ta przejściówka widoczna, ale nie tworzyła mi ona portu COM.
                            Z strony producenta pobrałem sterowniki które de fakto były takie same jak były w Win 10, i po zainstalowaniu tego pakietu ukazał mi się port COM
                            Pozostało mi zmienić go w ustawieniach na COM1 i zadziałało......
                            Tak więc jeszcze raz dziękuje za pomoc.

Comment

Tak więc jeszcze raz dziękuje za pomoc.
                              Nie ma sprawy, po to tu jesteśmy - żeby pomagać.

Comment

Working...
                              X