Koledzy raczej mieli na myśli to, że start/stop to jedno, ale dużo jeździłem na trybie Econ, a ten jak się okazało, oszczędny też nie jest. Niby niższe spalanie kosztem reszty.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Bliżej nieokreślony komunikat z wykrzyknikiem - co to może być
Collapse
X
-
Zamieszczone przez Onkel Zobacz postaKoledzy raczej mieli na myśli to, że start/stop to jedno, ale dużo jeździłem na trybie Econ, a ten jak się okazało, oszczędny też nie jest. Niby niższe spalanie kosztem reszty.
Inna sprawa to czy sensowne jest używanie go w mieście - według mnie nie. Raczej nadaje się do długich, płynnych przejazdów po płaskim terenie.Last edited by Lukas; 06-09-2018, 14:10.
Comment
-
ECON to jak zakup ulubionego kebaba,ale z połową mięsa,a najlepiej bez mięsa,z nieupieczoną bułką,z rozwodnionym sosem,samą kapustą i marchewką bo wyjdzie taniej. To jak szycie drogiego gajera ,gdzie klient dostał by wybór guziki czy rzepy.Słuchanie radia po cichu bo głośniki żrą prąd.
Po co to? Lepiej oddychać pełną piersią w "słabszym" aucie niż dusić się w wypasionym.Last edited by m26; 06-09-2018, 14:36.
Comment
-
Lukas uzasadnił po co. Po to, że jak takim Bentleyem 12 cylindrowym lecimy autostradą z prędkością 110km/h to pracuje 6 cylindrów a nie 12. Po co ma pracować 12 skoro i tak z nich nie korzysta.
W Hondzie z czterech jak byśmy wyłączyli 2 to ni hu hu.. nie pojedzie, Więc pracują 4 ale w mapie komputera z ograniczoną mocą, bo do takiego przejazdu oszczędnego nie potrzeba 140KM.
Vila Ekologia.
ECON, i-shift, 3 cylindry, dowsowzing, olej eko-energy 0W-20, skrzynie bezstopniowe, wskaźnik REV, kontrolka ciśnienie w oponach, tego będzie więcej, to wszystko jest w imię Ekologii zasoby Ziemi nie są wieczne.Last edited by rambo7; 06-09-2018, 14:42.Kierownik Działu Diesla
Comment
-
Zamieszczone przez m26 Zobacz postaECON to jak zakup ulubionego kebaba,ale z połową mięsa,a najlepiej bez mięsa,z nieupieczoną bułką,z rozwodnionym sosem,samą kapustą i marchewką bo wyjdzie taniej. To jak szycie drogiego gajera ,gdzie klient dostał by wybór guziki czy rzepy.Słuchanie radia po cichu bo głośniki żrą prąd.
Po co to? Lepiej oddychać pełną piersią w "słabszym" aucie niż dusić się w wypasionym.
Comment
-
Zamieszczone przez rambo7 Zobacz postaPo to, że jak takim Bentleyem 12 cylindrowym lecimy autostradą z prędkością 110km/h to pracuje 6 cylindrów a nie 12.
Zamieszczone przez rambo7 Zobacz postapracują 4 ale w mapie komputera z ograniczoną mocą, bo do takiego przejazdu oszczędnego nie potrzeba 140KM.
Tryb dla debili za przeproszeniem,kupić auto z dynamicznym silnikiem i założyć w nim ogranicznik tej dynamiki,bo to nic innego jak zwyczajny limiter. Używasz tyle samo mocy i momentu jadąc tą samą prędkością niezależnie od tego czy masz 500 koni czy 50,więc zasanoś ograniczania mocy widzę jedynie kiedy dajesz auto smarkaczowi żeby nie szalał.. Jestem w stanie udowodnić że w pewnych warunkach zwiększy się przez to zużycie paliwa,np w terenie górzystym .Last edited by m26; 06-09-2018, 18:39.
Comment
-
Zamieszczone przez Fiedziu Zobacz postaDokładnie, zero przyjemności z jazdy.
Comment
-
Zamieszczone przez chromaticall Zobacz postaAle za to jaka przyjemność jak wyłączysz econa. Prawie jakby ktoś turbo podłączyłja wychodzę z założenia że jak kogoś było stać na taki samochód to i powinno na to żeby do niego nalać
Comment
-
Zamieszczone przez Lukas Zobacz posta[...] - według serwisówki oznacza wzrost rezystancji wewnętrznej akumulatora[...]
Comment
-
Zamieszczone przez lukerix Zobacz postaCzy ja przegapiłem gdzieś info o serwisówce do naszego Civica czy kolega ma dostęp ale się nie podzielił
Comment
-
Aktualizuję, byłem w serwisie.
Faktycznie aparatura wykryła kilka błędów.
Błąd wywalający komunikat o start/stop pochodził "z jednego z trzech czujników znajdujących się pod pedałem sprzęgła".
Pokrywało się to z mocno skrzypiącym sprzęgłem, coś tam było nie tak.
Poprawiono montaż tego czujnika, zresetowano - problem zniknął, aczkolwiek powiedziano mi, że raczej będę wezwany drugi raz do serwisu, bo tak czy inaczej, trzeba go będzie zmienić na nowy, na gwarancji.
Podobno problem coraz częściej się pojawiający w IX i możliwe, że będą wzywać po numerach VIN na wymianę.
Błąd tego czujnika wywołał też inne błędy - z zacinaniem się Connecta, nawigacji i muzyki.
Miałem te błędy tam opisane wszystkie. Było też coś z systemem Connecta przez to i wgrano jakąś łatkę, chyba RF80, czy coś takiego.
Comment
-
Miałem niedawno ten sam komunikat na I-MiD. Rzeczywiście pojawił się on kilka miesięcy wcześniej ale zniknął, początkowo myślałem że to akumulator w warunkach zimowych na krótkich odcinkach nie jest wystarczająco doładowywany (fabryczny 6 letni). W lipcu komunikat wyświetlił się już na stałe. Po wizycie w serwisie okazało się że uszkodzony jest któryś z trzechczujników położenia sprzęgła. W moim przypadku wymieniono jeden ale to nie pomogło, dopiero wymiana kolejnego załatwiła sprawę. Koszt ?. Każdy z czujników po 220 zł po rabacie + 200 zł za diagnostykę, kasowanie błędów, inicjalizację czujników do systemu komputera. Takie dwa małe "piece of shity" a potrafią wkurzyć i szarpnąć kasę.
IMG_1579.jpg
Elektryk powiedział że wymienia to w IX po raz pierwszy i dla niego to też była nowość. Jeśli ktoś ma dostęp do hondowskiego HDS to zawsze odpada diagnostyka. Niestety nowe samochody to już głównie elektronika. W moim poprzednim Civicu VII wydałem przez siedem lat mniej na naprawy, niż w IX przez niespełna dwa lata, a auto kupiłem z prawie 2x mniejszym przebiegiem niż ostatnie.
Comment
Comment