Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

HDS HIM (odcinek #1) - kasowanie inspekcji serwisowych w domu.

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

Zamieszczone przez radex99 Zobacz posta
    I co tam moge zrobic inwersje ukladu? czy sprawdzic czy nie ma bledow? czy moze wyregulowac ?
    Masz HDS to sprawdź. Nie mam przy sobie teraz żeby to zobaczyć.

Na resztę pytań odpowiedź brzmi - NIE. Powtórzę to jeszcze raz to program do diagnostyki a nie zmian oprogramowania itp. To o co pytasz to programy czy interfejsy do tuningu Ci potrzebne lub programatory do odczytania mapy silnika i jej edycji.

Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka

Comment

No wiec wlasnie gdybym mial to bym nie pytal. a chce wiedziec czy jak kupie to poza bledami nim zrobie. Przepraszam jesli ci napsulem nerwow

Comment

Czemu nerwów? Odpowiadam po prostu na to co wiem. Myślałem, że masz HDS i się zastanawiasz co dana funkcja robi. Ogólnie jeśli chodzi o przestawianie czegoś itp. to jedynie podstawowe funkcje typu:
        - zerowanie świateł
        - adaptacja przepustnicy
        - ustawienia zamków centralnych, szyb
        itp.

Oprócz tego odczyt/kasowanie błędów, podgląd bieżących parametrów z różnego rodzaju czujników. Ale nie ma mowy o ingerencję w mapę silnika (chyba, że aktualizacja softu ale chinczykiem raczej ciężko), egr, doładowania itp.

Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka

Comment

Witam. Odkopię temat. Próbowałem zresetować inspekcje serwisową za pomoca Autel AP200(adapter bluetooth) w civic 1.8 2014 tourer. Przeszedłem przez podobne etapy jak w w/w wątku czyli potwierdzenie daty itd. Doszedłem do okna service remainder. Były wyszczególnione wszystkie przypomnienia serwisowe. Kliknąłem interesujemy mnie serwis i wszystko niby poszło ok. Po wyjściu z aplikacji i chęci sprawdzenia co widnieje w menu samochodu doznałem szoku. Zakładka "informacje o przeglądzie" zniknęła. W interfejsie autel także zniknęła możliwość wejścia w te opcje. Dosłownie wygląda na to jak by w ogóle nie było opcji przypominania o przeglądzie.
          Nasuwa się pytanie. Czy jeżeli zakupie interfejs HDS Him to czy ponownie będę mógł włączyć te opcje? A może lepiej podjechać gdzieś do serwisu i już nie kombinować. Może wypowie się ktoś mądrzejszy pozdrawiam

Comment

A nie prościej z kierownicy (po lewej stronie) MENU - INFORMACJE O POJEŹDZIE - INFORMACJE O PRZEGLĄDACH. I tam się pyta czy skasować. Zaznaczasz TAK i załatwione.

Comment

Zamieszczone przez wujasskc Zobacz posta
              Witam. Odkopię temat. Próbowałem zresetować inspekcje serwisową za pomoca Autel AP200(adapter bluetooth) w civic 1.8 2014 tourer. Przeszedłem przez podobne etapy jak w w/w wątku czyli potwierdzenie daty itd. Doszedłem do okna service remainder. Były wyszczególnione wszystkie przypomnienia serwisowe. Kliknąłem interesujemy mnie serwis i wszystko niby poszło ok. Po wyjściu z aplikacji i chęci sprawdzenia co widnieje w menu samochodu doznałem szoku. Zakładka "informacje o przeglądzie" zniknęła. W interfejsie autel także zniknęła możliwość wejścia w te opcje. Dosłownie wygląda na to jak by w ogóle nie było opcji przypominania o przeglądzie.
              Nasuwa się pytanie. Czy jeżeli zakupie interfejs HDS Him to czy ponownie będę mógł włączyć te opcje? A może lepiej podjechać gdzieś do serwisu i już nie kombinować. Może wypowie się ktoś mądrzejszy pozdrawiam
              Poradziłeś sobie z tym? U mnie zrobiło się tak samo...

Wysłane z mojego YAL-L21 przy użyciu Tapatalka

Comment

Zamieszczone przez Hubert Zobacz posta
                Poradziłeś sobie z tym? U mnie zrobiło się tak samo...
                Niestety chyba nikt sobie z tym nie poradził, głosy mówią, że jak już to się wyłączy to już się nie da włączyć, nawet przez HDS.. być może trzeba wgrywać na nowe jakiś fragment oprogramowania do sterownika.. ale to tylko domysły, ciekawe co by w ASO powiedzieli.
                Moja łódka Civic..
                Mój "klekocik" Ceed..
                New... "Japończyk" e:Hev 2.0
                Coś na temat olejów..

Comment

Zamieszczone przez Grzechu Zobacz posta
                  Niestety chyba nikt sobie z tym nie poradził, głosy mówią, że jak już to się wyłączy to już się nie da włączyć, nawet przez HDS.. być może trzeba wgrywać na nowe jakiś fragment oprogramowania do sterownika.. ale to tylko domysły, ciekawe co by w ASO powiedzieli.
                  Normalnie włącza się to przez HDS him, serio. Wchodzi się na dole na głównym ekranie w "przegląd przed sprzedażą" czy coś w ten deseń i tam się normalnie to włącza. Nie wprowadzacie w błąd że się nie da i trzeba serwis bo opcja jest prawie na wierzchu [emoji6]

Wysłane z mojego Pixel 7a przy użyciu Tapatalka

Comment

Working...
                  X