Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Błąd poduszki

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Błąd poduszki

Witam!

Ostatnio odkurzałem samochód i odsuwałem przednie fotele.
    Niestety ale po tej operacji wyskakuje mi błąd poduszek, przypuszczam że na chwilę poluzowała się "jakaś" wtyczka.
    Dociskałem wszystkie wtyczki jakie znalazłem pod fotelami ale błąd cały czas wyskakuje.
    Odpiąłem też akumulator na jakieś 40 minut ale to nic nie pomogło (trzeba odpiąć na dłużej żeby skasować błąd?).
    Samochód już po gwarancji więc zabawa z ASO pewnie kosztowna.
    Ktoś miał może taki problem?

jeśli jesteś w stanie stwierdzić pod którym fotelem doszło do usterki to tam szukaj rozwiązania.
    Jeśli nie wiesz pod którym to podaj Kod błędu. Jaki jest Kod błędu to podpowiem który fotel i która wtyczka.
    Jeśli nie masz kodu błędu, to odepnij aku odczekaj 10 min i nurkuj pod każdy fotel i cm po cm sprawdź każdy przewód i każdą wtyczkę, z powyższego wynika że coś przeoczyłeś i coś nadal jest gdzieś rozpięte, niedokładnie dopięte.
    Kierownik Działu Diesla

Comment

jak miałem taką usterkę to ASO na gwarancji jeszcze, wgrało mi new sofcik.

Comment

Czyli sama aktualizacja rozwiązała problem? Pojawił się u Ciebie ten błąd po przesuwaniu foteli? Nie musieli nic resetować itp.

Gdzie w Warszawie oprócz ASO mogę podpiąć samochód żeby sprawdzić kod błędu?

Comment

Sam możesz sprawdzić kod błędu. OBD2 kosztuje 20 zł. Podpinasz się telefonem przez Bluetooth i sprawdzasz o co chodzi

Comment

można też zrobić diagnostykę "na sreberko" i będzie za 0zł. o ile się wie gdzie i czy w ogóle da się . (tak jak to się robiło w 8 gen).
            Kierownik Działu Diesla

Comment

Zamieszczone przez rambo7 Zobacz posta
              można też zrobić diagnostykę "na sreberko" i będzie za 0zł. o ile się wie gdzie i czy w ogóle da się . (tak jak to się robiło w 8 gen).
              w IX chyba sie nie da nie ma żółtej wtyczki

Comment

Zamieszczone przez adi_tiger Zobacz posta
                Sam możesz sprawdzić kod błędu. OBD2 kosztuje 20 zł. Podpinasz się telefonem przez Bluetooth i sprawdzasz o co chodzi
                Błędy elektroniki OBD2 za 20 zł ???? Chciałbym znać taki.

Comment

..... i mnie to dotknęło...
                  wczoraj podróżowałem na miejscu pasażera... pewnie coś konąłem nogą pod schowkiem i pare minut później - błąd systemu - błąd poduszki...
                  Pytanie czy można coś z tym zrobić we własnym zakresie czy tylko wizyta u specjalisty?

Comment

Zamieszczone przez mpmisiek Zobacz posta
                    ..... i mnie to dotknęło...
                    wczoraj podróżowałem na miejscu pasażera... pewnie coś konąłem nogą pod schowkiem i pare minut później - błąd systemu - błąd poduszki...
                    Pytanie czy można coś z tym zrobić we własnym zakresie czy tylko wizyta u specjalisty?
                    Jest na to biuletyn serwisowy (dla 5D z lat '12 i '13), wada wiązki elektrycznej idącej pod fotelami do bocznych poduszek. Biuletyn nakazuje wymianę całej wiązki. Po gwarancji koszt zabójczy (2k PLN+). Ogarnij dobrego elektryka, może coś zaradzi na tą wiązkę.
                    Last edited by Lukas; 13-08-2018, 13:49.

Comment

Working...
                    X