Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Akcja serwisowa CIVIC 2016 - Zawór ssący w modulatorze VSA
Collapse
X
-
Był też raport wcześniej (z maja 2016) na temat wadliwych poduszek (dokładnie zbyt mocny nabój czy coś w ten deseń) było na uokik ale nikt nikogo nie przywoływał.
Panowie z ASO też nie słyszeli i nie przywoływali, akcja dotyczyła VIII generacji na liście VIN też był mój samochód ale nikt więcej się nie odzywał na ten temat.
Jak ktoś coś wie to będę wdzięczny za informację.4gen D15B2/VW Polo AKV/8gen R18A2/407 9HZ/8gen L13A7
Mój samochód: http://www.civicforum.pl/showthread....AN-Civic-R18A2
https://www.civicforum.pl/showthread...L13A7-Wiferide
Comment
-
Z poduszkami było i jest chyba dalej, przywoływali mi Jazza, nowy właściciel wymienił w ramach akcji. A jak masz na liście VIN to ASO powinno się zainteresować. Jak się nie interesują to może inne?
Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka
Comment
-
Akcja serwisowa Hondy dt.: Nieprawidłowej obróbki zaworu ssącego w modulatorze VSA.
Witam Wszystkich,
Dla tych co nie dawno kupili Civica IX
Wpadła mi w oko taka oto informacja na WP:
" Akcja zgłoszona przez Honda Motor Europe dotyczy wszystkich odmian obecnie sprzedawanego modelu Civic (Civic 5D, Civic Tourer i Civic Type R). Wezwaniem do serwisu objęto samochody wyprodukowane w Wielkiej Brytanii między 29.02.16 a 31.03.16. Problem dotyczy nieprawidłowej obróbki zaworu ssącego w modulatorze VSA.
Może to doprowadzić do zablokowania jednego z zaworów zwrotnych, co w skrajnych przypadkach wpłynie na nieprawidłowe działanie układów ABS oraz CTBA (aktywnego hamowania w ruchu miejskim). Jak zapewnia producent usterka nie wpływa na działanie konwencjonalnego układu hamulcowego, który pracuje normalnie. Na polskim rynku akcja dotyczy 115 egzemplarzy. Właściciele wszystkich samochodów zostaną zaproszeni na bezpłatne naprawy w ramach akcji. "
Pozdrawiam
Comment
-
-
Podaję linki do źródłowych biuletynów serwisowych Hondy opisujących problem(ENG):
Wycieki w zaworze wewnętrznym systemu VSA
Nieprawidłowe działanie modulatora układu VSA
Numery VIN łapiące się na naprawę poniżej:
SHHFK1***FU007361 - SHHFK1***FU007930
SHHFK2***FU016098 - SHHFK2***FU016738
SHHFK3***FU611321 - SHHFK3***FU611630
SHHFK2***FU703405 - SHHFK2***FU704655
SHHFK2***FU505441 - SHHFK2***FU505976
SHHFK3***FU703911 - SHHFK3***FU704976
Comment
Comment