Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Kasowanie błędów w komputerze pokładowym

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Kasowanie błędów w komputerze pokładowym

Koledzy,
    może ktoś mi poradzi w jaki sposób skasować błąd czujnika ciśnienia opon, pojawił się po wjechaniu w niedużą dziurę (zmierzyłem ciśnienie - nie spadło nawet o 0.1), a nie chce mi się z każda taką pierdołą jeździć do ASO, co prawda w Hondzie w Gdańsku robią to bezpłatnie, ale warto wiedzieć na przyszłość, wiem, że w VIII odbywało się to bez problemu.

Menu \ Dostosuje ustawienia \ System ostrzegania o ciśnieniu w oponach. Opcja inicjalizuj spowoduje restart.
    Last edited by Swoje2; 19-04-2014, 21:30.

Comment

A jak byś poszukał to byś to u Nas znalazł bo już to raz opisywano leniuszku.

Comment

Dodatkowo przypomnę, że przy każdym pompowaniu opon należy zresetować system

Comment

i jak tu żyć o matko , a coś szerzej, jak to się robi i na czym to polega? ... lepiej nie będę pytać co trzeba zresetować kiedy doleje sie oleju do silnika .
          Kierownik Działu Diesla

Comment

Zamieszczone przez adi_tiger Zobacz posta
            Dodatkowo przypomnę, że przy każdym pompowaniu opon należy zresetować system
            A to ciekawe. Dlaczego przy każdym pompowaniu ? Przecież nabijamy do tej samej wartości cały czas co było już wcześniej zainicjowane... ?
            A swoją drogą jaka różnica błędu wyzwala kontrolkę błędu ? Jeszcze mi się to nigdy nie zaświeciło...

Wysłane z mojego Mi A2 przy użyciu Tapatalka

Comment

Nie robiłem softu do tego wiec nie wiem, ale w każdym aucie mówi się, żeby po zmianie kół / opon / dopompowaniu zresetować układ.
              Mi to rownież nigdy nie wyskoczyło, tyle ze regularnie sprawdzam ciśnienie.

Comment

Zamieszczone przez adi_tiger Zobacz posta
                ale w każdym aucie mówi się, żeby po zmianie kół / opon / dopompowaniu zresetować układ
                Nie wiem kto tak mówi, ale na pewno nie instrukcja Hondy

Comment

Zamieszczone przez bonito Zobacz posta
                  Nie wiem kto tak mówi, ale na pewno nie instrukcja Hondy
                  Instrukcja obsługi Honda IX str. 329
                  Załączone pliki
                  Last edited by rambo7; 10-01-2019, 07:54.

Comment

Working...
                  X