Czasem warto podjechać dalej żeby było dobrze zrobione, bo juz to robili
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
CDV Delete - usunięcie zaworu opóźniającego sprzęgła
Collapse
X
-
Zamieszczone przez CHRIS1969 Zobacz postaCześć - gdzie kupiłeś nówke za takie pieniądze
Do X gen możesz kupić wysprzęglik firmy TRW i on tego zaworka nie ma, wiec kupujesz go i zakladasz bez żadnych przeróbek.
Comment
-
Mój który kupiłem był NISSIN taki jak oryginał i musiałem wyjąć środek.
Wysłane z mojego 2211133G przy użyciu Tapatalka
Comment
-
Nie ,żebym się wymądrzał czy coś , ale co się ma zepsuć w kastracji wysprzęglika ?
W warsztacie ,poinformowali mnie ,że jak się ma odpowiednie narzędzia do usunięcie pierścienia to całość operacji to kilka minut .
Najdłużej demontaż i odpowietrzenie chyba. Wysprzeglik blisko wydechu i można się poparzyć ,najlepiej na zimnym.
Nie kupowałbym drugiego , szkoda kasy moim zdaniem ,ale jak kto woli.
Pozdrawiam
Comment
-
Witam,
Dzisiaj miałem czas więc wymieniłem wysprzęglik na taki z Civica 1,4 bez zaworka. Roboty na jakieś 40 minut z dorobieniem przewodu i opowietrzeniem. Pojeździmy zobaczmy.Załączone pliki
Comment
-
Dorzucę swój kamyczek do tego ogródka - przy okazji wymiany płynów poprosiłem mechanika o usunięcie zaworka. Pomstował na wyjmowanie zabezpieczenia i sposoby tutaj podane niby nie pomagały. Powiedział, że zrobił delikatne nacięcie na zabezpieczeniu, żeby mieć się o co zaczepić. Ciekawe, że nie dali tak normalnego segera tylko goły drucik.
Jeśli chodzi o wrażenia, to jazda z zaworkiem to jak jazda na symulatorze, a bez zaworka już pełen analog - czuć pod nogą co tam się dzieje. Po demontażu nie zdarzyło mi się jeszcze żadne szarpnięcie, albo zamulenie, a z zaworkiem nieraz poleciałem z obrotami na sprzęgle. Nawet moja żona, która nie zdążyła się przejechać z zaworkiem, bez niego rusza i zmienia biegi bezproblemowo, a nie jeździ dużo.
Można ostrzej ruszyć z miejsca, jeszcze tylko shortshifter i będzie bajka!
Wspaniały mod, będę polecał każdemu
Comment
Comment