Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Honda Civic 4d 5 biegowy automat

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Honda Civic 4d 5 biegowy automat

Witam,
    Mam do Was dwa szybkie pytania.
    Pierwsze - Mam 5 biegową skrzynię automatyczną i zastanawiam się nad trybem "S" na skrzyni. Czy to jest tryb sport, w pełnym zakresie 5 biegów? Z instrukcji ciężko cokolwiek wywnioskować dlatego pytam użytkowników.
    Drugie pytanie - Kiedy wymienili byście olej w automatycznej skrzyni biegów po raz pierwszy??

Honda Civic 4d - 2013 rok, silnik 1.8 benzyna, przebieg około 42 tys km

Z góry dzięki za odpowiedzi

Civic 5d Automat - 2013 rok, 1.8 benzyna przebieg 50000, jeszcze nie wymieniałem i komputer również się nie domaga, ale po woli zaczynam o tym myśleć, najpóźniej planuje przy 60000 w moim przypadku to będzie początek przyszłego roku.

Comment

Zamieszczone przez Jogii Zobacz posta
      Civic 5d Automat - 2013 rok, 1.8 benzyna przebieg 50000, jeszcze nie wymieniałem i komputer również się nie domaga, ale po woli zaczynam o tym myśleć, najpóźniej planuje przy 60000 w moim przypadku to będzie początek przyszłego roku.
      Właśnie tez mam w planach przy 60 tysiącach wymienić. Dzięki za odpowiedź.
      Wymianę będziesz robił statyczną? Zakładam ze nie w ASO, bo oni chyba nie wymieniają oleju w AT

Comment

Zamieszczone przez zakrzu1991 Zobacz posta
        Właśnie tez mam w planach przy 60 tysiącach wymienić. Dzięki za odpowiedź.
        Wymianę będziesz robił statyczną? Zakładam ze nie w ASO, bo oni chyba nie wymieniają oleju w AT
        Będę chciał dokonać wymiany we własnym zakresie, olej+filtr metodą statyczną, dynamiczna niestety trochę za droga.

Comment

W trybie "S" 5 bieg nie włącza się wcale.
          4 bieg włącza się przy ok. 150 km/h.

Comment

Tryb S sluzy tylko po to zeby lopatka wejsc na stale w tryb M. Sam tryb S jest tak beznadziejny ze nie znalazlem dla niego zadnego zastosowania. Tak jak pisze yani, piatka chyba w ogole nie wchodzi.

Comment

To mój pierwszy automat więc przepraszam za głupie pytanie. Jazda normalnie na D i chcę zmienić biegi łopatkami to nie muszę w czasie jazdy włączać S tylko można jadać na D zgadza się? Drugie pytanie jeszcze głupsze. Czy zmieniając łopatkami biegi w chwili naciśnięcia łopatki trzeba zdjąć nogę z gazu i dopiero zmiana czy jak to się powinno robić?

Comment

Zamieszczone przez porter Zobacz posta
                To mój pierwszy automat więc przepraszam za głupie pytanie. Jazda normalnie na D i chcę zmienić biegi łopatkami to nie muszę w czasie jazdy włączać S tylko można jadać na D zgadza się? Drugie pytanie jeszcze głupsze. Czy zmieniając łopatkami biegi w chwili naciśnięcia łopatki trzeba zdjąć nogę z gazu i dopiero zmiana czy jak to się powinno robić?
                Śmiało na D możesz używać łopatek, możesz też zbić kilka biegów. Automat jest tak zabezpieczony, że niema możliwość zbić biegu np. na jedynkę jadąc 60 km/h.

Comment

Working...
                X