Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Mimo włączonego biegu - samochód jak na luzie.

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Mimo włączonego biegu - samochód jak na luzie.

HC - 5d/2016/ 1,8 / Elegance. Dzisiaj miałem dziwny przypadek! Chcąc wycofać po włączeniu biegu wstecznego samochód zachowywał się jak na luzie, wrzuciłem 1 to samo. Wszystko wróciło do normy po ponownym uruchomieniu samochodu. Dodam, że nie zaświeciła się żadna kontrolka. Co to mogło być?

Tzn wrzuciłeś wsteczny, wypuściłeś całe sprzęgło dając gazu, obroty weszły wyżej a samochód ani drgnął ani silnik nie zdławił się ???? I to samo na jedynce??

Comment

To jest objaw przytarcia łożyska oporowego,ew. jakiś śmieć jest w płynie.Przypadek niezwykle rzadki.Jesteś pewien ze bieg wszedł jak trzeba?
      Jak zachował się pedał sprzęgła przy ponownym nacisnięciu?

Comment

Samochód z przebiegiem 6 tys. km - więc jest "nowy". Wszystko wykonałem tak jak zawsze: silnik nie zgasł, bieg wsteczny i jedynka weszły - wyglądało jakby samochód był na luzie, pomimo włączonych biegów. Pedał sprzęgła stawiał normalny opór. Uruchomiłem kluczykiem ponownie i wszystko wróciło do normy. Żadna z kontrolek się nie odezwała, nie było też żadnych "dziwnych" dźwięków. Dziwne?
        Last edited by sietnioc; 30-05-2017, 06:43.

Comment

chromaticall napisał:
          Tzn wrzuciłeś wsteczny, wypuściłeś całe sprzęgło dając gazu, obroty weszły wyżej a samochód ani drgnął ani silnik nie zdławił się ???? I to samo na jedynce??
          Odpowiadam: Tak własnie było jak to opisujesz.
          Last edited by sietnioc; 30-05-2017, 16:33.

Comment

Tzn.? Coś się wyjaśniło?

Comment

Zamieszczone przez m26 Zobacz posta
              Tzn.? Coś się wyjaśniło?
              Opisany problem już się pojawił (minęło 3 dni) i liczę, że tak zostanie. W dalszym ciągu nurtuje mnie pytanie co takiego się stało?

Comment

Working...
              X