Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Automat w 5D

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

Poniekąd i jedni i drudzy mają rację. Biegi zmienia, wsteczny wchodzi, kickdown śmiga, błędami nie sypie znaczy ok jest. Rozeznaj sprawę wymiany oleju (czy to nie już) i resztę olej chyba że się faktycznie nasili.
    Ja poprzednie auto kupiłem z automatem, który nie był zbyt nowy i trząsłem się o niego cały czas jaki użytkowałem auto a jak je sprzedawałem to i tak nadal działał i niemiałem z nim żadnych kłopotów mimo że miał kilka eksploatacyjnych zagwozdek, które nie dawały mi spokoju.

Comment

chyba się tym nie będę przejmował bo jak powiedziałeś ... faktycznie "błędami nie sypie", tym bardziej że nie jestem pewien czy taka uroda tej skrzyni nie była od samego początku, a co do oleju w skrzyni to trzeba czekać aż... komputer wygoni nas na zmianę :-) - dzięki za pociągnięcie wątku, jak coś się będzie działo to się odezwę

Comment

Zamieszczone przez Celu Zobacz posta
        a co do oleju w skrzyni to trzeba czekać aż... komputer wygoni nas na zmianę :-) -
        A tego nie jestem taki pewien. Czytałem instrukcję całą ale już tego nie pamiętam. Wiem jednak że wymiana oleju w skrzyni ma swój interwał i masz go napisany w instrukcji. Moim zdaniem trzeba samemu tego przypilnować.

Comment

Witam, co do wymiany oleju w skrzyni to wg nowego "systemu przypominania o przeglądzie" czekamy aż nas system wezwie do ASO - pan z ASO powiedział że klient przyjechał na wymianę Accordem przy 120 tys km - wcześniej robili pierwszą wymianę co 60 a następne co 40 tys km (ASO mimo wszystko zaleca przyjechać na wymianę oleju w skrzyni przy 60 tys) co do szarpania o którym wspominałem - zostało wgrane nowe oprogramowanie do skrzyni i silnika, skutek - jest poprawa - redukcja odbywa się "delikatniej i tak jakby wcześniej, przed definitywnym zatrzymaniem bardziej "subtelnie"

Comment

Zamieszczone przez Celu Zobacz posta
            ASO mimo wszystko zaleca przyjechać na wymianę oleju w skrzyni przy 60 tys
            Moim zdaniem słusznie.

Comment

Witam wszystkich, przymierzam się do zakupu Civica IX w automacie (5-biegowy). Przeczytałem wszystkie opinie na tym forum o skrzyni, ale jeśli można to prosiłbym użytkowników o małe odświeżenie opinii Od ostatniego posta minęły prawie dwa lata, więc jestem ciekawy jak sprawują się Wasze skrzynie po kolejnych tysiącach kilometrów (komfort/usterki).

@Celu, jak z szarpaniem podczas redukcji? Czy udało się to wyeliminować?

Comment

Hej, w temacie szarpania nie zmieniło się nic, szarpie przy redukcji z 3 na 1, serwis twierdzi że tak ma być, tylko dlaczego do ok. 40 tyś. km nie szarpało ?.... nie polecam hondy z automatem, dodatkowo: wymieniony na gwarancji 2 razy napinacz dalej rzęzi plus co jakiś czas przy odpuszczaniu pedału hamulca stuka w silniku jakby ktoś tłukł młotkiem o metal, brak słów......

Comment

Celu, napinacz łańcucha? Mam jakiś dziwny dźwięk jak samochód jest zimny (po nocy zawsze). Dopóki się nie rozgrzeje to jest taki jakby "wycie". Występuje to praktycznie od samego początku. Jak silnik jest rozgrzany to nie ma tego dźwięku. Miałeś to samo?

Comment

Nie miałem tylko mam, jak silnik jest na niskich obrotach i włączy się sprężarka klimy to rzęzi jak diesel, dotyczy to raczej egzemplarzy wyposażonych w skrzynie automatyczne (praca skrzyni dodatkowo obciąża silnik) bo porównywaliśmy w ASO z manualem i tam jest cicho. Pany z ASO 2 razy wymieniali napinacz (chodzi o napinacz pasków nie łańcucha) co na nic się zdało bo trzeci napinacz jaki mam dalej rzęzi... dałem sobie z tym spokój ...

Comment

Working...
                    X