Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Pytanie o swap z R18Z4 na R18Z1

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Pytanie o swap z R18Z4 na R18Z1

Witam serdecznie szanowych Forumowiczów.
    Trochę szukałem w temacie wymiany silnika R18Z4 w moim Civicu hatchback z 2012r (IX generacja), na silnik R18Z1 i za bardzo nie mogę uzyskać informacji o kompatybilności tych silników. Jeśli taki temat był to przepraszam że zakładam nowy post i proszę o wskazówki. Pytanie jest następujące: czy R18Z1 z sedana IX generacji będzie pasował do mojego auta? Chodzi oczywiście o cały słupek. Bardzo proszę o wsparcie i pomoc, jeśli ktoś posiada taką wiedzę. Pozdrawiam.

Nie jestem ekspertem w R18Z1 ale sam słupek możesz zamienić, Ma tą samą moc, stopień sprężania oraz Nm, jednakże może pojawić się trochę problemów z czujnikami. Może nie być takie Plug&Play trzeba sprawdzić wtyczki bardziej nawet zawór i-Vtec tu mogą być różnice.
    Last edited by maciej_mariusz; 04-06-2025, 23:35.

Comment

Dzięki za wsparcie maciej_marusz. Poczekam jeszcze, może ktoś robił taki swap, bądź ma wiedzę co do tego, że wszystko będzie pasować i działać. Mimo wszystko jestem gotowy na taką przekładkę, poczekam jeszcze do weekendu a w nasępnym tygodniu chyba zamówię R18Z1.
      Na pewno dam znać tu na forum o efektach w związku z taką przekładką, może ktoś na tym skorzysta. Pozdrawiam wszystkich forumowiczów.
      Last edited by szymon81; 05-06-2025, 10:08.

Comment

Working...
      X