udrożnij przewody odskroplin klimy, ogólnie trzeba wysuszyć obieg i auto.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Świeży zakup , 1 serwis
Collapse
X
-
Jak się włącza nawiew tylko na przednią szybę, to automatycznie włącza się też klima i tym samym osusza szybę.. tak jak ślepak napisał, temp. nie ma znaczenia, czy 19, czy 23.. wsio ryba.
Comment
-
Panowie zagotowało mi się auto lekko , naszczeście zdarzyłem zjechać na bezpiecznie miejsce i wylaczyc silnik , ale temperatura wskoczyla mi juz do 70% ok. Kiedyś raz wcześniej podniosła mi się do połowy ale zaraz opadła , tym razem przygotowało troche auto. Jak myślicie co to może być ? Termostat? może jakiś wyciek , w tym zbiorniczku wyrównawczym za chłodnicą nic nie widać , teraz też ciemno o 16 a tak pracuje , latarka z telefonu nie wiele pomaga , nie chciałem odkręcać korka żeby nie wystrzelił płyn. Auto zostawiłem u znajomego na podwórku bo miałem blisko od miejsca awarji , i w środę umówiłem jakiegoś mechanika , jakie mniej więcej przybliżone i maxymalne koszty takiej naprawy ? Orientujecie się może ?
Comment
-
Zamieszczone przez JDMLucky Zobacz postaatarka z telefonu nie wiele pomaga , nie chciałem odkręcać korka żeby nie wystrzelił płyn
Systematycznie sobie podświetlam zbiorniczek wyrównawczy.
Zamieszczone przez JDMLucky Zobacz postanie chciałem odkręcać korka żeby nie wystrzelił płyn. Auto zostawiłem u znajomego na podwórku bo miałem blisko
Gdy będziesz koło auta, to obowiązkowo sprawdź poziom płynu w chłodnicy (na zimnym) jeśli jest mało, to dolej do chłodnicy.
Przez kilka dni kontroluj nie tylko zb wyrównawczy ale teżpoziom w chłodnicy (przed ruszeniem na zimnym wyłączonym silniku).
Warto obejrzeć silnik pod kątem ewentualnych wycieków - zacząć od tej opaski chłodnicy, co kolega wyżej napisał.
Comment
Comment