Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Dziwny dźwięk - alternator ?

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Dziwny dźwięk - alternator ?

Cześć, wiem że takie posty to trochę jak wróżenie z fusów ale czy ktoś z Was spotkał się z podobnymi dźwiękami pod maską w okolicy alternatora (poniżej linki z nagraniami) i jest w stanie pomóc zidentyfikować czym on jest spowodowany? Dźwięk występuje po ok 2 minutach od uruchomienia samochodu, klimatyzacja wyłączona, jedynie ledy przód włączone, ładowanie poprawne.
    Pacjent 1.8 z 2014r. automat i nalotem 76 tys km.

Zamieszczone przez damianeq87 Zobacz posta
    Cześć, wiem że takie posty to trochę jak wróżenie z fusów ale czy ktoś z Was spotkał się z podobnymi dźwiękami pod maską w okolicy alternatora (poniżej linki z nagraniami) i jest w stanie pomóc zidentyfikować czym on jest spowodowany?
    łożyska do wymiany

Comment

Przy tym przebiegu to jedynie napinacz paska pk może dać znać o sobie.Znajdziesz na forum kilka tematów z tym problemem.

Comment

Bardziej miarodajny byłby film, gdzie zwiększa się obroty i słychać zmiany huczenia. Też obstawiam łożysko napinacza. Można na chwilę ściągnąć pasek i pokręcić ręcznie kołem napinacza i samym alternatorem. To pokaże jednoznacznie, który z tych elementów jest wadliwy.
        Pozdrawiam Czarodziej
        Mój Szogun

Comment

Wymieniłem dwie rolki: napinacza i prowadzącą. Póki co jest ok

Comment

Jaki koszt

Comment

200 rolki + 200 robocizna

Comment

Working...
              X