Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Rezonator powietrza

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Rezonator powietrza

Hej, panowie przy stłuczce od strony kierowcy, na samym dole przy zderzaku, pękł mi prawie cały "rezonator powietrza" (jeżeli dobrze mówię, bo średnio się znam), taka czarna puszka która chyba dochodzi do filtra powietrza. Wrzucam zdjęcie z numerem przy części. Moje pytanie brzmi, czy wiecie gdzie coś takiego można dostać? Oraz czy ten numer odpowiada idealnie tej danej części, bo nie mogę tego nigdzie absolutnie znaleźć. Z góry dziękuję za pomoc

unnamed.jpg
    Last edited by merloofy; 28-11-2021, 20:19.

Hej. Gdybys nie znalazł a pewnie będzie ciężko ( koszt około 300zl używka w Polsce ) w Holandii taki sam 34 euro używany plus koszty wysyłki. https://www.japoto.nl/nl/onderdeel/H...ehuis/15176471
    Później poczytaj ten wątek gdybys chciał pytać czy można bez niego jeździć.
    Czy ktos z Was ma wciągnięty rezonator? Jakie są wasze odczucia? I czy ma to jakis sens? Oczywiscie poza zmianą dźwięku
    Last edited by WujcioPawcio; 28-11-2021, 22:15.
    sigpic HONDA - The Power of Dreams

Comment

powiem tak, jest to urządzenie polepszające z gatunku: "o dupę rozbić", choć analizy przepływu powietrza twierdzą że ten rezonator "uspokaja przepływ powietrza" co ma mieć wpływ na korzystniejszy wpływ na prace silnika.
      Przecież wszyscy co zakładają stożki z tego nie korzystają i jakoś im ten rezonator niczego nie pogarsza .
      Ja bym tego nie kupował, ten rezonator i tak jest ....przed... przed filtrem powietrza, czyli jest brudny itd, zanim powietrze wejdzie na filtr.
      Weź poszukaj w okolicy speca co spawa plastikiem, weź to daj mu do pospawania pozbieraj co się da, zawiasy uchwyty co się oberwały a nawet jak jest pęknięty w poprzek to spaw załatwi sprawę.
      To jest tylko "wypełniacz" nadkola , ja tam nigdy róznicy nie widziałem, no, fakt może nieco bardziej silnik mruczał z powodu jego braku, jak mi go dzik oberwał, bo też mi odpadł jak walnąłem lochę ... ale wsadziłem go z powrotem lekko reanimując i było tak jak wcześniej, żadnej różnicy nie czułem.
      Kierownik Działu Diesla

Comment

Dokładnie tak jak rambo7 napisał. Nie ma tu niczego istotnego-temat najlepiej załatwić po najniższej lini oporu.
        Story:Civic: SL-> ED4 D15B2-> EG4 D15B3-> EJ2 D15B7-140KM-> Integra TypeR DC2 B18C6-214KM-> Si FG2 K20Z3-223KM->VolvoC30/SuzukiSS/FiestaST2->FK7 L15B7+
        Now: FL1 Boost Blue L15B7+Honda Forza 125 2023 +Honda HR-V 4x4 1.8 2021+FIT 2012

Comment

Dziękuje chłopaki za odpowiedź może uda się pokleić tą puchę.

Comment

Working...
          X