Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zachlapana osłona sinika od spodu

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Zachlapana osłona sinika od spodu

Witam,mam problem .Na początku listopada wymieniałem olej w swojej hondzie,2014 rok 71 tysiecy przejechane,Od wewnnetznej strony widać zachlapanie olejem,co może być przyczyną,prosze o pomoc.

Z tego co się orientuję, to na tym forum nie jest zarejestrowany ,,jasnowidz Jackowski", więc musisz szukać pomocy gdzie indziej. A tak na serio to musisz doprecyzować swoje spostrzeżenia (przyczyn może być dziesiątki), ewentualnie skontaktuj się z mechanikiem który wymieniał Ci olej.
    Last edited by piter77; 17-12-2020, 19:33.

Comment

W moim przypadku taki objaw był efektem niewielkiego wycieku oleju z odmy.
      Był: Honda Civic Tourer 2015 FL 1.8
      Jest: Toyota Corolla 1.8 Hybrid 2023

Comment

jak nie jestem jak jestem

tak,tylko od góry jest wszystko suche,ale moze i to jest przyczyna
        Last edited by rambo7; 19-12-2020, 12:59.

Comment

Cześć mam wyciek w 1.4 benzyna 2012 rok z lewej strony silnika nad skrzynią .Z zaślepki głowicy nad obudową termostatu czy tam jest oring czy uszczelniacz ?

Comment

o tym mówisz? ...
            zaslep 14.jpg
            zrób foto tego elementu z którego cieknie.
            Kierownik Działu Diesla

Comment

Tak ale z drugiej strony nad skrzynią .

Comment

Zamieszczone przez jachu71 Zobacz posta
                Cześć mam wyciek w 1.4 benzyna 2012 rok z lewej strony silnika nad skrzynią .Z zaślepki głowicy nad obudową termostatu czy tam jest oring czy uszczelniacz ?
                U mnie w 1,8 był oring, ale zaślepka nie taka jak przy rozrządzie (bo tu plastik) ale dość duży i głęboko wchodzący tuleja aluminiowa z kołnierzem.
                Niestety raczej zdjęć nie mam, bo telefon mi zmarł i straciłem wiele fotek..
                Dostęp o tyle trudny, że wiązka elektryczna(jakieś przyłącza) zasłania dojście.

Comment

Working...
                X