Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

1.4 a Turbo

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• 1.4 a Turbo

Witam.
    Czy ktoś zagłębiał temat dołożenia Turbiny do silnika 1.4?
    Może ma ktoś wiedzę na ten temat i może się wypowiedzieć.

Chodzi mi oczywiście żeby uzyskać około 150-170 km. Czyli jakieś 50-70 więcej niż obecnie
    Last edited by nig0; 29-04-2020, 21:49.

Daruj sobie taką opcje.
    Było gdzieś na forum tylko o 1,8.
    Gra nie warta zachodu.
    Lepiej sprzedaj i kup coś mocniejszego.

Comment

Nawet 1.8 nie jest demonem prędkości. Uturbianie to jest masa kasy. W przypadku tych silników tym bardziej.
      Ciesz się jazdą i zbieraj fundusze na drugie (jakiś mocny gruz bądź inne (dopieszczone drogie w utrzymaniu daily) auto.

Comment

Zamieszczone przez nig0 Zobacz posta
        żeby uzyskać około 150-170 km.
        takie wyniki prędkości uzyskasz bez problemu z 1,4.
        Kierownik Działu Diesla

Comment

Nie lepiej wrzucić głowicę z d16z6 zrobić dolot, wydech i ok 140 powinno być. Z 1,3 w V gen 134 robili.
          Moja Honda
          https://www.civicforum.pl/showthread...044#post351044

Comment

Comment

Zamieszczone przez hondamanone Zobacz posta
              Jest jakaś możliwość moda R18Z4? Skoro czeka mnie wymiana tłoków to może warto zrobić grubego moda ������
              Pewnie, że jest, tak za około 20tys.zł.
              Moja łódka Civic..
              Mój "klekocik" Ceed..
              New... "Japończyk" e:Hev 2.0
              Coś na temat olejów..

Comment

20 tysi... ale to po znajomości.
                O czym my tu gadamy.
                Zamieszczone przez nig0 Zobacz posta
                Turbiny do silnika 1.4?
                ten silnik nie został zaprojektowany jak solidna baza do tuningu. Zamysł tego silnika 1,4 był zupełnie inny.
                Twoja sytuacja przypomina taką że kupiłeś rowerek rama dziecięca i koła 20", i mówicie teraz, chłopaki ! ...jak zrobić kolarzówkę ?
                no da się, wszystko się da. Tylko po co? .. po co się męczyć? ... skoro stoją kolarzówki gotowe do kupienia w niewiele większej cenie.

Widać że kupiłeś auto kompletnie w ciemno nie przemyślałeś w ogóle kwestii silnika. To przyszło pewnie z czasem i teraz to widzisz jaskrawie.
                Minęły już czasy modzenia silników ekonomicznych taki 1,4 jest dla określonej grupy użytkowników. Jak wszystko dziś obecnie, każdy przedmiot ma swojego odbiorce. Zresztą jest wybór, kiedyś nie było dlatego modzono te 1,4.
                Dziś 1,4 ma pierścienie z "papieru" i to chińskiego i ma soją określoną żywotność a Ty chcesz robić bolid? ... to sie nie może udać. Bolidy stoją gotowe i ich cena jest dużo niższa od nakładów jakie musiałbyś włożyć aby z tego 1,4 zrobić cokolwiek by się odpychało.
                Last edited by rambo7; 30-04-2020, 13:52.
                Kierownik Działu Diesla

Comment

Zamieszczone przez rambo7 Zobacz posta
                  takie wyniki prędkości uzyskasz bez problemu z 1,4.
                  Ale koledze chyba chodziło o kunie mechaniczne

Comment

Zamieszczone przez bravossi Zobacz posta
                    Ale koledze chyba chodziło o kunie mechaniczne
                    Nie wiadomo o co koledze chodziło skoro jest mu wszystko jedno, robi łaskę czy robi laske.

Comment

Oj koledzy nie róbcie z innych wariata. Wiadomo o co chodzi. Przez niedopatrzenie zamiast KM napisał km. A rambo zapomniał w swoim poście dodać uśmieszku. Pomagajmy na tym forum a nie wyśmiewajmy się.

Comment

Zamieszczone przez Stach13 Zobacz posta
                        Oj koledzy nie róbcie z innych wariata. Wiadomo o co chodzi. Przez niedopatrzenie zamiast KM napisał km. A rambo zapomniał w swoim poście dodać uśmieszku. Pomagajmy na tym forum a nie wyśmiewajmy się.
                        Jakby nie było to forum techniczne i oba te symbole są tu używane. A tak poza tym to temat turbo w 1.4 to taki żart ( wiem bo 6 lat jeździłem 7gen 1.4 i interesowałem się tym) stąd te nasze żartobliwe uwagi. Bez obrazy kogokolwiek.

Comment

Dziękuje panowie za wszelkie informację.
                          W sumie uzyskałem odpowiedź

Comment

Working...
                          X