Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Świece zapłonowe w IX gen 1,8

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Dziwnie to liczysz Mają 126 koła przebiegu i są upalone,więc trzeba zrobić teraz ze trzydzieści i zobaczyć jak wyglądają te nowe.

Comment

• Widać szkoda kasy na te świece. Lepiej częściej wymieniać i taniej a i tak więcej kasy w kieszeni.
      Te świece spokojnie te 50 tyś na lpg dadzą radę a koszt śmieszny:

Comment

• Zamieszczone przez gkill Zobacz posta
        Widać szkoda kasy na te świece.
        Przydałoby się zobaczyć takie świece po 120 tyś. tylko na benzynie, wtedy można by stwierdzić, że szkoda na nie kasy.

Comment

• a tak wygladaly moje swiece przy ok.119 000 . zaswiecily sie ladnie wszystkie kontrolki na pomaranczowo. do tego doszla wymiana jednej z cewek zaplonowych. IMAG1003.jpg

Comment

• Zamieszczone przez ukash Zobacz posta
            a tak wygladaly moje swiece przy ok.119 000 . zaswiecily sie ladnie wszystkie kontrolki na pomaranczowo. do tego doszla wymiana jednej z cewek zaplonowych
            Masz lpg ? Były jeszcze jakieś inne objawy ze strony silnika ?

Comment

• nie,nie mam lpg. czy byly objawy? wydaje mi sie ,ze czasami silnik nierowno pracowal na wolnych obrotach,zdazalo sie tez lekkie szarpanie. i teraz ,po wymianie swiec i cewki,silnik pracuje rowno,moze to dziwnie zabrzmi,ale jakby elastyczniej pracowal.

Comment

• Możesz podać ile płaciłeś za cewkę?
                Zakup w ASO czy poza?

Comment

• Zamieszczone przez ukash Zobacz posta
                  zdazalo sie tez lekkie szarpanie.
                  To odzywały się przebicia w cewkach.
                  Ten silnik pali olej .

Comment

• W moim byłym VIIIgen R18A2 wymieniłem świece przy 85000km ze względu na dłuższe kręcenie przy odpalaniu,i wyglądały jak nowe. Po wymianie na Denso Iridium Tough VK20G nic się nie poprawiło. Jak się później (500km) okazało, winne było złe paliwo Z powrotem założyłem stare świece i auto śmigało jak nowe.
                    Tragedia te Twoje świece przy takim przebiegu,nie rozumie tego,jak można tak zakatować silnik.

Comment

• zakatowac silnik? co masz na mysli? ani nie szaleje, jezdze spokojnie,czasami zdazaja sie dluzsze trasy? ale nie rozumiem ,dlaczego sadzisz,ze katowalem silnik?
                      co do naprawy to nie robilem tego w Polsce,tylko w Niemczech ,gdzie mieszkam. cena wysoka,bardzo wysoka.

Comment

• No ale uszczelkę pod pokrywą klawiatury mógłbyś wymienić
                        Masz auto od nowości?

Comment

• ok
                          auto kupione w salonie hondy w Niemczech, auto miało 4 lata,przebieg 70 000. ja jestem drugim właścicielem. auto serwisowane w hondzie w słupsku. oprócz hamulców,reszta robiona w Hondzie.

Comment

• Nie wiadomo więc co ktoś z autem wyprawiał... Może nawet ktoś przegrzał skoro oliwkę popija i uszczelka puszcza,bo przebieg jest bardzo mały (zakładam że autentyczny). Ja bym te świeczki oglądał,bo jak przerwa urośnie to znowu cewka poleci.

Comment

• czy bierze olej?w sumie co jakis czas dolewam literek,ostatnio po wymianie oleju i przejechaniu ok 2000 km ,może 2500. auto teraz ma 120000 tys. i dopiero teraz wymieniałem świece.
                              a czy tę uszczelkę można zobaczyć ,czy jest ok? i gdzie to patrzeć?

Comment

• Zamieszczone przez piter77 Zobacz posta
                                Tragedia te Twoje świece przy takim przebiegu,nie rozumie tego,jak można tak zakatować silnik.
                                Powinno się napisać "nie rozumem" zamiast "nie rozumie".
                                A co do katowania silnika - a jak niby kolega ukash "katował" silnik? Wyciągał świece i tłukł je młotkiem?

Comment

Working...
                                X