Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Świece zapłonowe w IX gen 1,8

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• No niestety, mój zakup nie dojdzie do skutku. Sprzedawca zwrócił mi pieniądze i nie podał żadnego powodu anulowania transakcji. Szukam dalej...

Comment

• Może też czyta to forum i odpuścił na wszelki wypadek :-)

Comment

• Zamieszczone przez eror Zobacz posta
        Może też czyta to forum i odpuścił na wszelki wypadek :-)
        Wcale bym się nie zdziwił jakby wśród Chińczyków było sporo Polaków. Co za problem prowadzić interes zdalnie Teraz tak ogromne firmy działają, a co mówić o sklepiku z częściami...

Comment

• Chińczyk napisał, że już ich nie ma na stanie. Dokształciłem się i zdoktoryzowałem w temacie świec do naszych Hond. Pogadałem z chińczykami handlującymi na ebayu i pomimo wklejania zdjęć świec NGK, kilku z nich przyznało się, że są to chińskie zamienniki, koszt na ebay w granicach 100-120 zł za 4 szt.
          Kupuję oryginały w USA za 198 zł z przesyłką za komplet. Link do aukcji wkleję jak przyjdą i będą faktycznie oryginalne.

Comment

• Zamieszczone przez trykacz Zobacz posta
            Kupuję oryginały w USA za 198 zł z przesyłką za komplet.
            To dobra cena, wrzuć link.
            Moja łódka Civic..
            Mój "klekocik" Ceed..
            New... "Japończyk" e:Hev 2.0
            Coś na temat olejów..

Comment

• Proszę bardzo: https://goo.gl/jXwvzx

Comment

• dodam jeszcze jeden link .tym razem z Anglii.

Comment

• Zamieszczone przez ukash Zobacz posta
                  dodam jeszcze jeden link .tym razem z Anglii.
                  No tak, ale za 350 zł to możesz sobie kupić w każdym sklepie internetowym.

Comment

• Ja do R20a3 zakupiłem takie:
                    Świeca zapłonowa BERU Z354 w ofercie sklepu internetowego iParts.pl ✓ Darmowa dostawa, profesjonalne doradztwo oraz gwarancja producenta.

wg katalogu beru dedykowane do R20a3 a na porcelanie napis platin, cena śmieszna a znając życie spokojnie 50 tyś km przejadą.

Comment

• Daj znać jak te beru się sprawują, ja kiedyś kupiłem do r18 i silnik niestety na wolnych przerywał gubił zapłony a w zakresie od 2000-3000 rpm czasem potrafił szarpnąć. Nie wiem może regulacja szczeliny by pomogła no ale leżą sobie te świece w piwnicy bo nie podpasowały do tego japońca niestety. Z tanich bez irydu (do 50 zł komplet) Denso K20TT działają prawidłowo.Podziel się z nami spostrzeżeniami czy te świece będą działały.Pozdrawiam
                      4gen D15B2/VW Polo AKV/8gen R18A2/407 9HZ/8gen L13A7
                      Mój samochód: http://www.civicforum.pl/showthread....AN-Civic-R18A2
                      https://www.civicforum.pl/showthread...L13A7-Wiferide

Comment

• Wczoraj przyszły do mnie zamówione zza oceanu oryginały. Dzisiaj pojechałem do serwisu porównać je z tym, co sprzedają w Hondzie i... nie widać najmniejszej różnicy.
                        Jeśli ktoś nie lubi wydawać za dużo i może poczekać 2 tygodnie na przesyłkę to polecam zakupy za granicą. Link do aukcji: https://goo.gl/jXwvzx

DSC_6012.jpg

DSC_6013.jpg

DSC_6014.jpg

DSC_6015.jpg

Comment

• Też zamówiłem, zawsze to 50% taniej. A czy będzie działać dobrze to się okaże po wymianie
                          Wielkie dzięki za namiar.

Comment

• Witam wszystkich miłośników świec do Civica
                            U mnie też Hania dobiła do 120k, dziś w ASO wymieniłem świece.
                            Sedan R18Z1
                            W Turcji na montażu założyli mi NGK SILZKR7C11S i również dokładnie takie same wsadzili dziś.
                            Poniżej fotka 2 świec (auto 120k przebiegu + 26k na LPG) - expertem nie jestem, ale nie wydają się być bardzo zużyte po tym czasie.
                            2018-09-12 20.28.34.jpg

Comment

• Zamieszczone przez adi_tiger Zobacz posta
                              nie wydają się być bardzo zużyte po tym czasie.
                              Wcale,gdyby nie brak igły to wszystko git
                              To złom od dawna
                              0006DMYN7VVPXJX2-C116-F4.png

Comment

• Zamieszczone przez m26 Zobacz posta
                                To złom od dawna
                                Jeśli od dawna, to przy tym przebiegu oznacza tak gdzieś od 20 tyś. km, a wtedy okazuje się, że przy przebiegu 100 tyś. km po zaledwie 6 tyś. na lpg świece były złomem, co z kolei wydaje się mało prawdopodobne.
                                Jeśli odrzucilibyśmy założenie, że świece na benzynie były już w złym stanie, to pozostaje tylko teoria, że wykończyło je te 6 tyś. na lpg

Comment

Working...
                                X