Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Świece zapłonowe w IX gen 1,8

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

na e-bayu taniej, tylko jak to możliwe że świece NGK nie do kupienia u dystrybutora NGK ??

Comment

LukasVD napewno przydatne info dla tych co będą teraz wymieniać.
      Ja przy następnej wymianie mam nadzieję, że będą będą już dostępne w sklepach.

Comment

DENSO jako zamiennik jest za 105zł , co ile świece wymieniacie?

Comment

NGK może być lepsza a różnica w cenie nie taka duża.
          Zalecenie jest że co 120 tyś. Przy jeżdzie na LPG wskazane skrócenie do 100tyś.
          To są świece irydowe dlatego taki długi interwał wymiany.

Comment

Zamieszczone przez LukasVD Zobacz posta
            Polskie ASO raczy żartować, dealer Hondy z UK przyśle Ci za 75 euro + 9 za koszty wysyłki, jeśli zarejestrujesz się na forum Civica w UK to dostaniesz u nich jeszcze 5% zniżki.
            Korzystał już ktoś z tej opcji ? U mnie akurat są nie NGK a DENSO.

Comment

Masz ten sam rocznik co ja.
              Wychodzi że montowali Denso i NGK.
              Podobnie jest z akumulatorami.

Comment

Odświeżam temat. Ktoś znalazł już świece Denso lub NGK za mniej niż 100zł/szt. ?

Comment

Inne niż te zalecane nie będą dobrze działać, muszą być niestety te drogie irydowe, inaczej wróżę wypadanie zapłonu, sam to już przerabiałem. Nie da się na tym oszczędzać trzeba zabulić za komplet Denso.
                  4gen D15B2/VW Polo AKV/8gen R18A2/407 9HZ/8gen L13A7
                  Mój samochód: http://www.civicforum.pl/showthread....AN-Civic-R18A2
                  https://www.civicforum.pl/showthread...L13A7-Wiferide

Comment

Zamieszczone przez rat4 Zobacz posta
                    Inne niż te zalecane... .
                    Nie miałem na myśli innych niż dedykowane Denso lub NGK. Chciałem tylko zapytać czy ktoś już je kupił w niższej cenie niż w ASO. Być może z Hondy UK, gdzie podobno są tańsze. Wielu użytkowników już osiąga powyżej 100 tyś. km, więc wymieniają i ceny powinny trochę spaść. Sklep Haparts je ma, ale też powyżej 100 zł/szt.

Comment

100 tyś przejechałem w innym aucie na zwykłych świecach , irydy są dużo trwalsze i myślę że 150 powinny wytrzymać

Comment

Zamieszczone przez arkan Zobacz posta
                        Nie miałem na myśli innych niż dedykowane Denso lub NGK. Chciałem tylko zapytać czy ktoś już je kupił w niższej cenie niż w ASO. Być może z Hondy UK, gdzie podobno są tańsze. Wielu użytkowników już osiąga powyżej 100 tyś. km, więc wymieniają i ceny powinny trochę spaść. Sklep Haparts je ma, ale też powyżej 100 zł/szt.
                        Ja co prawda dobijam dopiero do 74 kkm, ale powoli zbieram graty do wymian na 100 i 120 kkm. Świece z coxmotorparts.co.uk doszły do mnie w poniedziałek.
                        Cena - 63 GBP z VAT za komplet OEM. Są to NGK IR DILZKR7A11GS, wyprodukowane w Japonii. Fotki poniżej.

1.jpg

2.jpg

3.jpg
                        Last edited by Lukas; 12-07-2017, 09:16.

Comment

Zamieszczone przez Lukas Zobacz posta
                          Ja co prawda dobijam dopiero do 74 kkm, ale powoli zbieram graty do wymian na 100 i 120 kkm. Świece z coxmotorparts.co.uk doszły do mnie w poniedziałek.
                          Cena - 63 GBP z VAT za komplet OEM. Są to NGK IR DILZKR7A11GS, wyprodukowane w Japonii. Fotki poniżej.
                          To cena z przesyłką, czy bez ? Ile ewentualnie za przesyłkę ?

Comment

Zamieszczone przez arkan Zobacz posta
                            To cena z przesyłką, czy bez ? Ile ewentualnie za przesyłkę ?
                            To cena z 5% rabatem dla członków forum civinfo.com, bez kosztów przesyłki. Nie wiem jaki jest koszt wysyłki do PL.

Comment

Okazuje się, że Bosh ma w swojej ofercie świece do IX gen za 34 zł/szt !!!!

Ale sprawa podejrzana bo spójrzcie na kod silnika w opisie.

Comment

Z tymi kodami to chyba jakoś tak jest:
                                8gen - R18A2 w hatchbacku, R18A1 w sedanie
                                9gen - R18Z4 w hatchbacku, R18Z1 w sedanie
                                Powietrze świszcze pod uszczelkami szyb przy 330 km/h, czy to normalne?!
                                Była: Honda CIVIC IX 1.8 2013, Jest: Mazda CX-5 2.0 2017

Comment

Working...
                                X