Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Klucz kluczowi nie równy?

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Klucz kluczowi nie równy?

Witam,
    kupiłem właśnie Tourera i chcę zamontować nakrętki antykradzieżowe, a nie miałem oryginalnego klucza do kół od Hondy.
    Zabrałem więc klucz 19-stkę (ten sam rozmiar) ze starego Nissana i o ile rozmiar pasuje to klucz niedokładnie chwyta nakrętki i nie da się nim odkręcić mocno przykręconych oryginalnych hondowskich nakrętek. Przejściówkę od antykradzieżówek - też rozmiar 19 klucz łapie idealnie. Czy te śruby Hondowskie są jakieś specyficzne, czy ten klucz od Nissana jest jakiś lewy?

Może się klucz wyrobił. Też zauważyłem, że jednym kluczem idzie mi łatwiej odkręcić niż innym - ten sam rozmiar oczywiście. Jeden trzyma dobrze, a drugi jakby był nieco za luźny. Sprawdź który Ci najlepiej łapie i nie omyka się na śrubach i jego sobie do tego dedykuj. Bo jak nakrętki powyrabiasz to żadnym kluczem nie ruszysz.
    LIVE WELL • LOVE MUCH • LAUGH OFTEN
    sigpic

Moja była Hanula... niestety ;(

Comment

Zamieszczone przez hondziarz88 Zobacz posta
      Czy te śruby Hondowskie są jakieś specyficzne, czy ten klucz od Nissana jest jakiś lewy?
      Oba scenariusze są możliwe w obecnym globalnym burdelu norm. Też mi się czasem zdarza, że jeden klucz pasuje jak ulał a inny jest luźny. Ostatnio przy zacisku hamulcowym.
      Honda Hybrid 3,4L/100km
      sigpic
      https://www.civicforum.pl/showthread...979#post323979

Comment

Z kluczami to jest tak- i tańszy tym gorszy, bardziej rozkalibrowany i wyginający się
        Moja łódka Civic..
        Mój "klekocik" Ceed..
        New... "Japończyk" e:Hev 2.0
        Coś na temat olejów..

Comment

Kół nie odkręca się "klamką",to jest klucz awaryjny którego się nigdy nie używa poza kapciem na drodze.
          trzeba to robić krzyżakiem albo nasadem z przedłużką o trzymać oburącz w taki sposób aby nie przełamywać na bok.
          Z klucza z jednym ramieniem zaraz robi się "kieliszek" i jeszcze niszczy nakrętki,więc jak komuś spada to na własne życzenie.
          Lpszy krzyżak wątpliwej jakości za 15zł ale ustawiany w osi niż klamka choćby z tytanu wyłamująca szpilki.

Comment

Zamieszczone przez m26 Zobacz posta
            klamka choćby z tytanu wyłamująca szpilki.
            Polać mu, dobrze prawi. Dokręcałem "klamką" z bagażnika i urwałem szpilkę. Jak masz garaż to warto do niego wsadzić jakiś porządny klucz do kół, niż wojować z klamką.
            Milano Red by Gdanny0

Comment

Kupiony w Castoramie porządny klucz i śruby puściły idealnie :-)

Comment

A ja mam klucz "klamkę", kupiłem kiedyś i wszystko ok z nakrętkami. Odkręcam i zakręcam trzymając równo.

Comment

Working...
                X