Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Alarm niskiego ciśneinia w oponach.

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

Ten system nie jest głupi, ale jest kapryśny. W moim przypadku przy pierwszej zmianie kół na zimowe musiałem robić inicjacje, przy zamianie na letnie już nie. Następna zmiana na zimowe obyła się bez inicjacji, za to zmiana na letnie owszem. Do tego raz musiałem robić inicjację jak wszedłem w zakręt zimą na dużym gazie bokiem i nazbierałem kupę lodosniegu do felgi a niedawno musiałem robić inicjację na letnich jak jadąc w trasie przeleciałem w umiarkowanych tempie przez mocno dziurawy asfalt. Do tego pierwszy raz musiałem zrobić 30 km ekspresówką, a kolejne razy wystarczyło tylko 12. Tak więc... nie dojdziesz

Comment

Hanna to pierwsze, w pełni moje auto, więc pewnie jestem trochę przewrażliwiony. Miałem nadzieje że przy którejś zmianie wyskoczy ostrzeżenie tak dla świętego spokoju. Dwa razy wymieniałem żarówkę i też nie było żadnego info. W końcu zacząłem się zastanawiać czy te systemy w ogóle u mnie działają, czy ktoś to po prostu zapiął na jakiś januszowy emulator Muszę się chyba wyposażyć w instrukcję bo niestety niemiecki spędzałem poza szkołą, a w internecie łatwiej o kałacha z amunicją niż chociażby pdf-a po angielsku

Comment

Na Alledrogo tego od pyty - znaczy instrukcji. Warto nabyć jednak. A że się nie świeca oponki... no tak jak napisałem. Mi też niektóre rzeczy nie zawsze się świecą. Ostatnio dopiero trzeci czy czwarty raz zaświeciło się ostrzeżenie przed kolizja, jak za szybko zbliżałem się do auta przede mną, a takich sytuacji juz było na pewno więcej. Taka uroda

Comment

Mam pytanie dotyczące czujników ciśnienia. Czy w hondzie IX 2016 1,8B są montowane?. Dopiero kupiłem auto i nie orientuję się w temacie. Dzięki za info !

Comment

Zamieszczone przez kulpek Zobacz posta
            Mam pytanie dotyczące czujników ciśnienia. Czy w hondzie IX 2016 1,8B są montowane?. Dopiero kupiłem auto i nie orientuję się w temacie. Dzięki za info !
            Nie ma czujników. Ciśnienie w oponach jest monitorowane metodą pośrednią, na podstawie sygnału z czujników ABS każdego koła.

Comment

Zamieszczone przez Pi69 Zobacz posta
              Nie ma czujników. Ciśnienie w oponach jest monitorowane metodą pośrednią, na podstawie sygnału z czujników ABS każdego koła.
              Super ! Dzięki w takim razie pare stówek zostanie w kieszeni

Comment

Working...
              X