Mam pytanie do osób które mają lub miały czarne felgi. Czy ten lakier ulega zdarciu podczas wymiany opon? Czy po kilku takich operacjach zdjęcia i założenia opony widać metal spod lakieru? I nie chodzi mi o felgi do IX gena ale tak ogólnie.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Czarne felgi - trwałość lakieru
Collapse
X
-
NA OLX, Allegro lub inne podobne. Jak chcesz na forum dać anons to zerknij do regulaminu bo mamy pewne warunki umieszczania ogłoszeń.Front IC by FMIC, CG Motorsport Exclusive 8 Paddle Clutch Kit, CG Motorsport SMF kit, DPF out, front BBK K-Sport floating discs 330mm x8, rear BBK ARTMotorSport 280mm, Eibach Pro-Kit -25mm, Short Shifter, Poliuretany w zawieszeniu, forged wheels SSR-Type-C 17", a reszta to pierdoły
Comment
-
Witam, mam pytanie co do czarnych felg od wersji sport, czym je czyścicie czy używacie jakieś chemii do felg, pytam bo zastanawiam się czy na dłuższą metę ta chemia nie będzie miała wpływu na powłokę, kiedyś miałem felgi ze wstawkami czarnymi połyskliwymi i po czasie lakier zaczął płowieć, matowieć co prawda tamte felgi to była chińszczyzna tu jak by nie było oryginalne Hondowskie więc jakościowo powinny być lepsze.
Comment
-
Zamieszczone przez snake9999 Zobacz postaWitam, mam pytanie co do czarnych felg od wersji sport, czym je czyścicie czy używacie jakieś chemii do felg, pytam bo zastanawiam się czy na dłuższą metę ta chemia nie będzie miała wpływu na powłokę, kiedyś miałem felgi ze wstawkami czarnymi połyskliwymi i po czasie lakier zaczął płowieć, matowieć co prawda tamte felgi to była chińszczyzna tu jak by nie było oryginalne Hondowskie więc jakościowo powinny być lepsze.
Comment
-
Ja mam na zimę oxigin14oschrock w połysku i jak na razie nic się nie dzieje,myję tylko myjką ciśnieniową i wycieram bo nie zawsze wszystko się doczyści,ale mam je dopiero od 5miesięcy5FC2D2AA-D208-4CBC-A5F3-26A695D9A4F6.jpg
Comment
-
Zamieszczone przez PiotrekM. Zobacz postaU mnie przy nakładaniu powłoki na samochód felgi zostały zaaplikowane Ceramic Pro Wheel & Caliper, dzięki czemu nie brudzą się tak bardzo, a do tego łatwiej je myć i utrzymać w czystości. Poza tym głównie ze względu na zaciski używam na przemian ADBL Vampire Liquid oraz Tenzi Alux, dzięki czemu zaciski cały czas wyglądają jak nowe, a osad z klocków znika po myciu bez problemu. Wycieram felgi irchą i świecą się niczym z fabryki. Co do lakieru nie zaobserwowałem żadnych negatywnych zmian, po roku użytkowania felgi po umyciu wyglądają jak nowe.
Comment
-
Zamieszczone przez solarlodge Zobacz postaUżywasz dressingu do opon? Jeśli tak to jakiego?. Występuje też trzeci kosmetyk z tej firmy, ADBL Tire Mousse, ale nie miałem okazji wypróbować, poza tym jest najmniej trwały.
big_20180130_133305_1498739916.jpg
Można poczytać o nich na kilku stronach, tutaj są ciekawe testy:
https://kosmetykaaut.pl/topic/11370-adbl-black-water/
Comment
-
Ja właśnie teraz też na ADBL się przerzucam. Jako pierwszy ich produkt miałem ADBL QD1, świetne do usuwania brudu z felg na sucho czy innych zabrudzeń jak ptasie odchody itp. oraz ADBL Interior, fajnie odżywia, chociaż na twarde plastiki się nie nadaje wg mnie bo zostawia błyszczącą warstwę z racji tego, że się nie wchłania (plastiki wokół monitorka) - tutaj polecam FUNKY WITCH Mademoiselle . Do opon polecić mogę CAR PRO PERL, dobry też do naszych nadkoli bo jest gęsty i tłusty.
Comment
Comment