Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Koło zapasowe w IX gen.

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Koło zapasowe w IX gen.

Witam wszystkich.
    Jak wszystkim wiadomo w IX-tce nie ma koła zapasowego, windy, ani klucza do kół. Swego czasu pomyślałem, że do schowka pod podłogą bagażnika włożę normalne koło jak w VIII-ce. Okazało się że d..a nie wejdzie. Czy ktoś się zastanawiał nad tym tematem? może ktoś ma jakiegoś pomysła?, bo ta pianka to jakoś mi nie leży, nie najlepsze opinie słyszałem.
    Pozdrawiam wszystkich

Zamieszczone przez siuszko Zobacz posta
    Witam wszystkich.
    Czy ktoś się zastanawiał nad tym tematem? może ktoś ma jakiegoś pomysła?, bo ta pianka to jakoś mi nie leży, nie najlepsze opinie słyszałem.
    Ale w sensie jakiego pomysła? Jak włożyć za duże koło czy skąd wziąć odpowiednie? Bo na to drugie pytanie to odpowiedź tu: https://www.civicforum.pl/showthread...hlight=beretta

Comment

Chodziło mi o to, że normalne koło np. jeździsz na zimówkach a jedno letnie wozić jako zapas. Za mały jest schowek po średnicy koła. Jaką średnicę ma dojazdówka to nie wiem.

Comment

Zamieszczone przez siuszko Zobacz posta
        Chodziło mi o to, że normalne koło np. jeździsz na zimówkach a jedno letnie wozić jako zapas. Za mały jest schowek po średnicy koła. Jaką średnicę ma dojazdówka to nie wiem.
        Bo schowek jest przewidziany pod kolo dojazdowe, ktore mozna sobie nawet w ASO zamowic (ale cena jest zabojcza). Albo kupic np. uzywane z civica VIII gen. Rozmiar dojazdowki jest podany w instrukcji pojazdu i jest to: 135/80D16

Tu zreszta masz caly watek odsnosnie kola dojazdowego:
        Witam. Civic 4D w przeciwieństwie do 5D jest wyposażony w koło dojazdowe. Co zrobić w momencie zamiany kół na takie o większej średnicy (mój konkretny przypadek)? Mam sobie dokupić dojazdówkę 18-kę, czy może na obecną felgę dojazdową kupić większą oponę tak aby średnicą byłą taka sama jak moich 18-tek a może olać temat? Co radzicie?
        Jest: 1985 Fiat 126p 650E, 2019 Jeep Compass 4x4 1.4t
        Były: 2002 Honda Civic Sedan 1.6 VTEC, 2015 Honda Civic Tourer 1.8 i-VTEC

Comment

Dzięki za pomoc, pozdrawiam

Comment

Pamiętam, że Alix dobierał dojazdówkę do swojego auta. Ale CTR chyba wymaga innego rozmiaru, mimo że kolo oczywiście idzie na tył.

Tutaj masz posta, zapisałem sobie bo sam pewnie będę chciał dokupić w trasy.

Comment

Do CTR idzie kompletnie inne koło (od BMW E90), absolutnie nie będzie pasować do "cywila". Co do takowego to jest temat, polecam się zapoznać: https://www.civicforum.pl/showthread...%82o-dojazdowe
              ............................C I V I C
              .. generacje . wersje usportowione ..silniki
              . .
              Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

Working...
              X