Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Felgi 18 cali. Czy ktoś jeździ?

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Felgi 18 cali. Czy ktoś jeździ?

Witam,

Czy ktoś może napisać jak jest z komfortem na 18 calach? Czy jest duża różnica w porównaniu do 17?
    Zastanawiam się nad drugim kompletem na lato i myśle właśnie o 18.

Nikt nie ma felg 18??

Comment

Bardzo możliwe że nikt nie ma. Jakby nie patrzeć nie jest to rozmiar homologowany do 1,8. W razie dzwona czy coś takiego by by ubezpieczenie. A wiele civów jeszcze na gwarancji.

Comment

No to chyba chromaticall masz jakąś dziwną homologację. Moja deklaracja zgodności przewiduje 225/40/R18. I felgi 18 są jako dodatek w katalogu akcesoriów do Civica.

Comment

Naprawdę masz 18 podaną? U mnie w instrukcji obsługi na stronie 610 mam rozmiary 15, 16, 17. No ale może masz inaczej. Skoro są w akcesoriach to logiczne, że producent dopuszcza.
          Pewnie nikt nie ma - albo niewiele osób ma - bo i tak te 17' potrafią dać w kość na polskich drogach

Comment

Powiem Ci, że na Civica przesiadłem się z Citreoena C5 i jestem, aż zdziwiony bo nie odczuwam jakiegoś dyskomfortu. Wiadomo, że jest sztywniejszy ale jeździ się całkiem wygodnie. I dlatego zastanawiam się nad 18".

Comment

Tez się przesiadlem z C5 i dla mnie na 17 jest beton. Pewnie już dawno bym jeździł na 16, ale to kiepsko wygląda i mam 17.

Comment

Miałeś C5 z hydro? Ja miałem normalne zawieszenie. Wiadomo, że jest sztywniej ale mi to nie przeszkadza.

Comment

Miałem C5 III bez hydro ale na balonie 225/60/16 i ten woz płynął po drodze

Comment

Co Cię skłoniło, żeby z C5 przejść na Civica? Jaka miałeś wersje i silnik?

Comment

Ja mam 18 lato w swoim ufo type r wcześniej miałem civica na 17 VII 1.6 i nie czuje dużej różnicy miedzy 17 a 18 ... twardo jest na obu :P ten sam konfort tylko tu mam siedzenia kubełkowe twarde i bardziej dupa odczuwa to :P
                      Last edited by mario86; 07-01-2017, 19:38.

Comment

Też mi się wydaje, że nie powinno być dużej różnicy. To zejście na profilu z 45 na 40 wiec raczej niedużo.

Comment

w obu mam , miałem 225x40 wiec nie czuje roznicy po za fotelami no i type r ma twardsze zawieszenie :P

Comment

Siedziałem w salonie w CTR. Fotele na maxa sportowe. Ciekawi mnie jakby one się sprawdzały w codziennym użytkowaniu.

Comment

Na poczatku dupa boli jak kupiłem( UFO type R ) i mialem 300 km przejechac do domu droga ekspresowa bo to pod bydgoszcza do warszawy caly czas dwa pasy wysiadłem połamany biodro z dwa dni mnie bolało i dupa a teraz juz sie przyzwyczailem :P gorzej z ludzmi ktorzy jezdza ze mna ;P

Comment

Working...
                              X