Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

wszystkie dane oryginalnej felgi 17

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• wszystkie dane oryginalnej felgi 17

jaka jest szerokość i ET oryginalnej felgi w civicu tourer 2016 - rozmiar 17" ?

jakie mogę zastosować felgi 18" aby nie miało to wpływu na gwarancję?

chciałbym felgi troszkę szersze z et, które umożliwi mi wysunięcie felgi , aby była styczna z błotnikiem - nie była schowana do środka

Ad1 https://www.civicforum.pl/showthread...-k%C3%B3%C5%82 i nie sądzę aby w 2016 było inaczej
    Ad2 np takie jak akcesoryjne: 7,50Jx18 ET 50 (dla opon 225/40R18)
    Ad3 Masz od tego rożne kalkulatory z symulacją wysunięcia, schowania, a na forum masę przykładów (np w Wątku "Pokaż swoje felgi", "Nasze Auta") jak to wygląda w realu.

Comment

Zamieszczone przez kinetic17 Zobacz posta
      chciałbym felgi troszkę szersze z et, które umożliwi mi wysunięcie felgi , aby była styczna z błotnikiem - nie była schowana do środka
      Ale w tym nie ma dużej filozofii, znając ET felgi ( wyżej kolega podał ) i szerokość opony na której aktualnie się jeździ można sobie zmierzyć linijką o ile można wysunąć koło na zewnątrz i o tyle trzeba skorygować (zmniejszyć) ET, trzeba oczywiście pamiętać żeby zrobić pomiary również przy skręconych kołach na maksa ( zakładając, że zastosujemy opony o tej samej szerokości, bo jeśli szersze to już trzeba uważać z dodatkową korektą ET ).
      Last edited by Grzechu; 28-10-2016, 13:37.
      Moja łódka Civic..
      Mój "klekocik" Ceed..
      New... "Japończyk" e:Hev 2.0
      Coś na temat olejów..

Comment

Working...
      X