Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jakie felgi aluminiowe 16”?

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Jest w tym dużo racji. Ale na tę kwestię można spojrzeć oczami i od d...py strony. Oczy wybiorą 17. A d...pa jednak 16. Przynajmniej w Polsce...

Comment

• Zamieszczone przez Alix Zobacz posta
      Do odważnych swiat należy a felg srebrnych i grafitowych jest na ulicach full. Ja bym brał brąz! Tym bardziej że to fajny jasny brąz który ostatnio widzę jest bardzo lubiany m.in. przez wlascicieli Porsche [emoji14] Wysun felge żeby lepiej wyglądała/wypelniala nadkole, najlepiej ET w okolicy 40 jak masz wybór Do tego polecam lekkie i kulturalne na te dziurska opony premium, które przy tym fajnie jeżdżą jak Dunlop SP Sport, koniecznie z zalecanym indeksem V i będzie git! Fajna, dynamiczna i bezpieczna konfiguracja.
      Zamowione Proline PXF 7x16" ET40 w kolorze Bronze + Goodyear 4seasons G2 205/55/16 91V

Na jazde w koło komina po dziurawych drogach powinno byc ok

Comment

• Nawet lepiej niz OK! Na Vectorach M+S trakcja będzie w syfie czy blocie 5x lepsza niż na jakichkolwiek letnich! W dodatku to solidne gripem i kulturalne opony

Czekamy na fotki i jak to jeździ - koniecznie!
        ............................C I V I C
        .. generacje . wersje usportowione ..silniki
        . .
        Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

• Zaloze dopiero na koniec maja jak wroce autem do Polski. Na razie mam tydzien wolnego to chce w koncu zlozyc zestaw CA

Comment

• Zamieszczone przez Alix Zobacz posta
            Nawet lepiej niz OK! Na Vectorach M+S trakcja będzie w syfie czy blocie 5x lepsza niż na jakichkolwiek letnich! W dodatku to solidne gripem i kulturalne opony

Czekamy na fotki i jak to jeździ - koniecznie!
            Dzisiaj ojciec odebral złożone, założę pod koniec maja jak będę w Polsce. Od razu czeka trasa 1000km do Szwajcarii więc będą pierwsze wrażenia. Póki co stwierdzam że na sucho wyglądają obiecująco, na aucie szału pewnie nie będzie ale przynajmniej niepowtarzalny model

DSC_0132.jpg

Comment

• Hej, słuchajcie, szybkie pytanie, bo nie wiem czy dobrze myślę.. standardowo felgi mam 16' 6,5J o ET45, jak założę 16' 6,5J o ET50 to koła "pójdą" do wewnątrz nadkoli o 5mm ? dobrze myślę ? A jak ET40 to 5mm na zewnątrz ?
              Moja łódka Civic..
              Mój "klekocik" Ceed..
              New... "Japończyk" e:Hev 2.0
              Coś na temat olejów..

Comment

• Ta jest...Nie zmieniając szerokości felgi można przyjąć, że cała Ci się po prostu przesunie do wewnątrz (ET50) /na zewnątrz (ET40) o 5mm.

Comment

• Które z poniższych felg widzielibyście najbardziej do Urban Titanium Hatchback?
                  Wg wzoru to chyba dla mnie Assetto Gara (niestety zostały tylko czarne i nie wiem czy nie utopi się w szarym nadkolu i czarnej oponie), a wg koloru drift.
                  Czy ktoś może używał poniższych felg i może polecić albo odradzić którąś ze względu na jakość?
                  Wagi sprawdzałem tutaj:
                  https://www.felgenoutlet.at/en/

Sparco Assetto Gara 7x16 ET 45 Matt Black 8,2 kg
                  n_958_d.jpg

Sparco Drift 7x16 ET45 Matt Bronze 8,6 kg
                  n_968_d.jpg

BBS SR 7x16 ET 45 8,7 kg
                  sqn-15-bbs-sr-grau-11146-f-f-l600-sk2.png

MSW 85 Matt Gun Metal 6,5x16 ET 45 8,7 kg
                  01_msw-85-matt-gun-metal-default.jpg
                  Last edited by martin; 19-09-2017, 21:01.

Comment

• Wg mnie, ze wzorów najbardziej pasują, Drift i MSW 85 (też się nad tymi ostatnimi mocno zastanawialem). Assetto Gara nieco za rzadkie i zbyt cienkie użebrowanie będzie nie najlepiej wyglądać zwłaszcza w tylnym nadkolu, przytłoczone sporym tyłkiem civica, podobnie BBS-y. Od siebie jako 16 w podobnej stylistyce mogę polecić posiadane choćby przez Thomasa (bronze matt) i przeze mnie (gray matt) lekkie Proline PXF, choć w ich przypadku wybór kolorów mocno ograniczony.

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
                    Last edited by Mikmat; 19-09-2017, 20:57.

Comment

• Proline PXF 7x16 niestety już niedostępny. Szkoda, w wersji Matt Bronze, jak dla mnie, wyglądał bardzo dobrze. Z tego co wiem 16" została wstrzymana, nie mam pewności co do większych rozmiarów.

Comment

• A to, nie wiedziałem, chociaż niby w sklepach internetowych wciąż dostępne. Ostatnio także forumowicz mcprzemek pytał mnie o te Proline i wynikało z tego, że felgi są dostępne, tylko ceny poszły w górę, więc szukał jak najlepszej oferty. Z tego, co pamiętam, to 17 Proline PXF już nie wypadały tak dobrze, biorąc pod uwagę stosunek wagi do ceny na tle konkurencyjnych felg, gdyż ważyły podobnie jak wiele innych przyzwoitych 17, a właśnie 16 kusily niską masą. Ale wszystko zależy od Twoich oczekiwań, bo ładnych i dobrych jakościowo felg jest sporo, gorzej z tymi lekkimi, dobrymi i w sensownej cenie. Jedne z najlzejszych 16 za małe pieniądze to Japan Racing jr3 ok. 6,6 kg, ale to razej chiński wyrób. Może warto też zerknąć na ofertę Team dynamics czy Buddy club.

Comment

• Sprawdzałem Team dynamics 7x16 waga 7.4kg, ale cenowo już prawie OZ. Nie mniej dzięki za info, nie znałem firmy, zawsze się może przydać na przyszłość.
                          A jednak jeszcze są Proline PXF np. tutaj:
                          https://felgi-niemieckie.pl/
                          Ktoś kupował u nich i może się podzielić opinią?

Comment

• Tu zamawiałem swoje Proline: https://www.oponyturbo.pl zadzwoń i zapytaj, komplet 7x16 kosztował mnie 1819 zł.

Comment

• witam, mam drugi komplet alumów 16 cali na zimę tylko nie wiecz czy rozmiar OK, 16X7 a powinno być w oryginale 16X6.5 , ale pewnie mieści się w tolerancji, tylko ET już sporo inne czyli ET38 a powinno być ET45 , dlatego pytam o radę, czy nadają się ?

Comment

• Wydaje mi się że przy oponach 205mm powinno być ok.
                                Moja łódka Civic..
                                Mój "klekocik" Ceed..
                                New... "Japończyk" e:Hev 2.0
                                Coś na temat olejów..

Comment

Working...
                                X