Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Belka przedniego zderzaka

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Belka przedniego zderzaka

Cześć,
    Na belce zderzaka jest przyspawana taka blacha i u mnie ona się zgniotła. Na dole są zdjęcia profilu z prawej i z lewej. Jak widać z prawej jest zupełnie zgnieciony, a z lewej to nie wiem. Chciałbym sobie dorobić taką blachę. Ma ktoś zdjęcie tego profilu zdrowego? Albo może wiecie, czy on powinien być tak skierowany w dół? Widzę, że zdjęcia są przekręcone, ale to dojdziecie gdzie góra s gdzie dół, cnie
    20250407_165548.jpg20250407_165534.jpg

Tutaj coś widać.. można by faktycznie to dorobić.. wielkiej filozofii nie ma, albo dać se spokój, lub próbować to wyciągnąć i wyklepać młotkiem.
    Moja łódka Civic..
    Mój "klekocik" Ceed..
    New... "Japończyk" e:Hev 2.0
    Coś na temat olejów..

Comment

da się zrobić tylko czy będzie to opłacalne, blacha aluminium, spawanie lub nitowanie, na portalach od 400 do 600 może gdzieś upolujesz w okolicy

Comment

Ten właśnie zgnieciony element ma za zadanie pochłaniać energię od uderzenia,
        Albo to zostawiasz albo wymieniasz. Inaczej narobisz się jak dziki osioł i nie poprawisz walorów estetycznych

Comment

Tu wszystko widać.

Też uważam że belkę trzeba wymienić a nie cudować.

Comment

To cienka balacha.. za wiele ona tam nie wchłonie tej energii... no może do prędkości 20km/h coś tam wtedy powstrzymuje, żeby dalej zatrzymać odkształcenia już samej belki... ja bym to wyciągną i wyklepał młotkiem na tyle ile się da i se du..py tym nie zawracał.
            Moja łódka Civic..
            Mój "klekocik" Ceed..
            New... "Japończyk" e:Hev 2.0
            Coś na temat olejów..

Comment

tu sa 2 sprawy
              pierwsza taka, że zasadniczo to ten kawałek wzmocnienia prawdopodobnie nie służy tylko do wzmocnienia
              główną sile uderzenia bierze belka - ta solidna prawidłowa a tu jest spore prawdopodobieństwo, że opiera się na tym skorupa plastikowego zderzaka - taki jakby slizg - trzeba by zwrócić uwagę czy tak nie jest

druga to taka, że nie ma sensu tego spawać bo spawanie aluminium to drogi temat
              więc jak piszą przedmówcy - młotek i inne narzędzia i prostować albo szukać używki na ogłoszeniach
              Story:Civic: SL-> ED4 D15B2-> EG4 D15B3-> EJ2 D15B7-140KM-> Integra TypeR DC2 B18C6-214KM-> Si FG2 K20Z3-223KM->VolvoC30/SuzukiSS/FiestaST2->FK7 L15B7+
              Now: FL1 Boost Blue L15B7+Honda Forza 125 2023 +Honda HR-V 4x4 1.8 2021+FIT 2012

Comment

Working...
              X