Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Mocowanie/koszyk czujnika parkowania HB FL

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Mocowanie/koszyk czujnika parkowania HB FL

Witam wszystkich.

Wczoraj stojąc z tyłu auta zauważyłem, że drugi koszyk czujnika parkowania licząc od prawej strony jest pęknięty i jego górna krawędź po prostu odpadła. Z uwagi, że na dniach miałem oddać auto do lakiernika na malowanie zderzaka postanowiłem poszukać takiego koszyka, żeby szybko go wymienić i dać do malowania razem ze zderzakiem. Niestety, nie wiem czy źle szukam czy ta część jest już niedostępna, ale nie mogę nic znaleźć. Czy ktoś miał może podobny problem z uszkodzonym koszykiem czujnika w tylnim zderzaku i mógłby podzielić się odpowiednim indeksem części lub wie czy koszyk od innego modelu hondy pasowałby równie dobrze do civica?

Z góry dziękuję za każdą pomoc.

Zamieszczone przez Patryk23 Zobacz posta
    Witam wszystkich.

Wczoraj stojąc z tyłu auta zauważyłem, że drugi koszyk czujnika parkowania licząc od prawej strony jest pęknięty i jego górna krawędź po prostu odpadła. Z uwagi, że na dniach miałem oddać auto do lakiernika na malowanie zderzaka postanowiłem poszukać takiego koszyka, żeby szybko go wymienić i dać do malowania razem ze zderzakiem. Niestety, nie wiem czy źle szukam czy ta część jest już niedostępna, ale nie mogę nic znaleźć. Czy ktoś miał może podobny problem z uszkodzonym koszykiem czujnika w tylnim zderzaku i mógłby podzielić się odpowiednim indeksem części lub wie czy koszyk od innego modelu hondy pasowałby równie dobrze do civica?

Z góry dziękuję za każdą pomoc.

https://allegro.pl/oferta/mocowanie-...v0-13688494546 39zł
    numery częsci w aukcji
    Last edited by Waflo; 30-08-2024, 16:30.

Comment

Dziękuję za odpowiedź.

Właśnie mam problem z doborem odpowiedniej części.
      Screenshot_20240830-113332~3.jpg

Patrząc na schemat z wersji po FL, którą mam potrzebuje nr 10, który występuje pod indeksem 39681-TV0-G21Z. Pytanie teraz czy podane przez ciebie indeksy również będą pasować. Czy ktoś już przerabiał temat i mógłby się podzielić swoją wiedzą na ten temat?
      Drugie pytanie, czy jest możliwość wyciągnięcia samego koszyka z czujnikiem bez ściągnięcia zderzaka?

Comment

Nie wiem jak z tylnymi ale pod przednie czujniki koszyczki z aukcji trzeba przerabiać- czujnik oryginalny siedzi za głęboko. Z przodu trzeba sciągać zderzak

Comment

Working...
        X