Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Klamka tynich drwi tourer/ hathback

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Klamka tynich drwi tourer/ hathback

Witam czy ktoś spotkał się z przypadkiem ze klamka tylnych drzwi( za kierowcą) tak jakby się poluzowała? Wrażenie jest takie jak by jakąś sprężyna się rozciągnęła i nie do końca z odpowiednią siłą dociągała klamkę do pozycji wyjściowej. Na pierwszy rzut oka nie widać żadnej różnicy, ale przy otwieraniu drzwi klamka nie stawia takiego oporu jak w drugich tylnych drzwiach i przy szybszym poruszaniu lub zamknięciu drzwi słychać jak klamka lata w zawiasach. Czy istnieje jakaś możliwość regulacji dociągu klamki? Drzwi się puki co zamykają otwierają przy pociągnięciu za klamkę,
    MOJA HONDA http://www.autowcentrum.pl/samochod/1999836993/

Ja tak mam/miałem, prawą naprawiłem, a lewa czeka aż mi się zachęcę. Tam jest sprężyna ,,skrętna" przy samej klamce, jeden koniec sprężyny jest oparty o żeberko plastikowe o grubości kartki papieru, które ulega przerwaniu i klamka sobie lata. Kupiłem używkę, ale była też uszkodzona więc, naprawiłem swoją wklejając na klej dwuskładnikowy kawałek blaszki jako wzmocnienie żeberka. Przy demontażu klamki lepiej zdjąć boczek i odpiąć cięgno od zamka, bo od klamki na 99% uszkodzi się zabezpieczenie plastikowe cięgła (takiego wynalazku w mojej ,, karierze" nie widziałem). Dziwię się że nikt nic nie odpisał oprócz mnie, bo znając budowę tej klamki u wszystkich posiadaczy hatchback / tourer, te klamki są lub będą uszkodzone
    Last edited by piter77; 10-06-2023, 21:08.

Comment

Witam. Czy po demontażu klamki razem z cięgnem jest możliwe wyjęcie cięgna z klamki bez uszkodzenia plastikowego zabezpieczenia?

Comment

Trafiło i mnie. Udało się z tym cięgłem i plastikiem? Czy od razu kupić element? Muszę ogarnąć temat zanim zrobi się zimno ,bo -jak mówią pasażerowie- wibruje w czasie jazdy.

Comment

raczej większość ma ten problem, chciałem to zrobić ale jak dotarłem, że trzeba drzwi rozbebeszać nie miałem tyle czasu i na razie odpuściłem, Piter dobrze wiedzieć będzie chwila to się za to zabiorę. W hatchback jest ta sama klamka Tourer dopiera za nią się różni.
          Last edited by maciej_mariusz; 23-10-2024, 20:06.

Comment

Working...
          X