Witam koledzy dostałem kamykiem w szybę czołową, jest do wymiany, mam ac i dodatkowo pakiet auto szyby, zaproponowano mi wymianę na nordGlass bez utraty zniżek, co myślicie o tych szybach z tej firmy? Pozdrawiam
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Wymiana szyby czołowej nordGlass
Collapse
X
-
moim zdaniem Nordglass jest lepszą szybą niż fabryczna Hondowska, np choćby z tego powodu że nie zakrzywia obrazu na rogach szyby. Hondowska patrząc przez narożniki zakrzywiała mocno, Nordglas prawie nic, to mnie zaskoczyło na plus. Nie jest miększa niż fabryczna oceniam że podobnie. Dzisiejsze szyby są podobnej twardości. Na 100% nie polecam szyb Pilklingtona miałem zamiennik przedniej szyby i ona miała nierówno wklejoną folię, ruszając głową w kabinie pływał mi obraz przed sobą na poziomie wzroku.
No i na koniec szyba BENSON - chińczyk, 30% tańsza niż Nordglas, wsadziłem do Yarisa i ... jestem w szoku! jest doskonała! no po prostu za 220zł i jestem pod wrażeniem jakości! w tej cenie taka jakośc to jest rewelacja! a sama szyba co najmniej tak samo dobra jak Nordglasa, mam ją 2 lata czyli 2 zimy. Pilnuję by pióra były dobre i nie pracowały z piaskiem, często przecieram miejsce styku pióra z szybą, nie żałuję spryskiwacza. Mija 2 ga zima z BENSONem i rewelacja! zero jakichkolwiek śladów od pracy piór.
Sama szyba przeźroczysta bezbarwna. Jednym słowem, rewelacja!Kierownik Działu Diesla
Comment
-
Zamieszczone przez Stelmi Zobacz postaA możesz podać szczegóły czym naprawiałeś .
Comment
Comment